Το μενού της εβδομάδας (από 27/8 έως 2/9) – Δείτε όλες τις συνταγές
Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
[babyPostAd]Δευτέρα 27/8
Ένα λαδερό που ενώνει γη και θάλασσα βάζουμε στο σημερινό τραπέζι, φτιάχνοντας φασολάκια με χταπόδι και πατάτες.
Τρίτη 28/8
Χορταστική ομελέτα από δίχρωμες ταλιατέλες και το πιο νόστιμο ραγού με κουνέλι προτείνουμε σήμερα. Μία συνταγή που σίγουρα μένει αξέχαστη! Το βράδυ βάζουμε και ρεβύθια στο νερό, για το αυριανό φαγητό.
Τετάρτη 29/8
Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς και πετιμέζι για το τραπέζι της Τετάρτης, που σερβίρονται το ίδιο καλά ζεστά ή κρύα.
Για να «δροσίσει» το τραπέζι, ετοιμάζουμε και μία σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και γιαούρτι.
Πέμπτη 30/8
Τι θα λέγατε για παϊδάκια σήμερα; Δεν χρειάζονται καν ψησταριά, απλά τα βάζουμε στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά και σε 40 λεπτά είναι έτοιμα.\
Και για γαρνιτούρα, τραγανές τηγανητές πατάτες.
Παρασκευή 31/8
Γεμιστά με κιμά για σήμερα Παρασκευή, αλλά στην κατσαρόλα και με αβγολέμονο, για ακόμη πιο πλούσια γεύση.
Σάββατο 1/9
Λευκό ψάρι σε κερκυραϊκή συνταγή, μπιάνκο δηλαδή, προτείνουμε για σήμερα, που ψήνεται μαζί με πατάτες στην κατσαρόλα δίνοντας ένα πολύ χορταστικό πιάτο.
Κυριακή 2/9
Πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου και αντί για 1 κρέας βάζουμε στη γάστρα μας 4 διαφορετικά. Χοιρινό, αρνί, μοσχάρι και κοτόπουλο, μπαίνουν στην πήλινη γάστρα (στάμνα) με μυρωδικά και τυρί και δίνουν ένα πλούσιο πιάτο.
Θα το συνοδεύσουμε με εντυπωσιακό τρίχρωμο ρύζι
και δροσερή σαλάτα με αντίδια, κερκυραϊκό νούμπουλο και ρόγες ξανθού σταφυλιού.
Για επιδόρπιο, αρωματική κομπόστα σύκου με μους γιαουρτιού και μαστίχα.