Μη σωπαίνεις μπροστά στην κακοποίηση…

Μη σωπαίνεις μπροστά στην κακοποίηση…

κακοποίηση

Αισθάνεσαι μόνη και αδύναμη. Αισθάνεσαι πως εκείνος έχει το πάνω χέρι. Φοβάσαι πως θα πεθάνεις μέρα με την μέρα και τι θα απογίνουν τα παιδιά. Τι θα απογίνουν οι αθώες αυτές ψυχές. Μην ξεχνάς και εσύ αθώα ψυχή είσαι. Πάλι σώπασες, καθώς έσπασε το είναι σου και το κομμάτιασε, για άλλη μια φορά. Πάλι κάλυψες τους μώλωπες. Φόρεσες ένα ψεύτικο χαμόγελο στην αραδιασμένη σου ψυχή και σηκώθηκες να μαζέψεις τα σπασμένα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ!

[babyPostAd]Στην αρχή όλα ήταν ρόδινα και ο χρόνος κυλούσε όμορφα. Σου είχε δώσει σημάδια της βιαιότητας που έκρυβε μέσα του, όμως είχες αναπτύξει σχέση εξάρτησης με το άτομο εκείνο. Μπορεί και να σου πρόσφερε την οικονομική άνεση που σου έλειπε. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Μια μέρα γύρισε σπίτι ολίγον πιωμένος, πήγες να τον παρηγορήσεις και σε έπιασε από το μπράτσο με τόσο δύναμη, σαν να σε πατάει φορτηγό, σε πέταξε χάμω, σε κλώτσησε. Έπειτα σε σήκωσε και σε χαστούκισε. Πήγε να αγγίξει το παιδί που προσπάθησε να σε προστατέψει, μα μπήκες στη μέση και πήρες εσύ όλο τον πόνο πάνω σου.

Υποσχέθηκες στον εαυτό σου και στα παιδιά σου πως δε θα αφήσεις να ξανασυμβεί. Και όμως, συνέβη ακόμη αμέτρητες φορές. Το στάδιο είχε προχωρήσει, αυτήν τη φορά σε έριξε κάτω και σου πέταξε την καρέκλα στο κεφάλι. Δεν είχες κανέναν να σε μαζέψει πέρα από το παιδί σου. Αχ αυτά τα παιδιά τι τραβάνε και δεν το μαρτυράνε, μα σας αγαπάνε.

Σου λέει επανειλημμένα πως είσαι ένα τίποτα χωρίς εκείνον, δεν είσαι άξια να μεγαλώσεις μόνη σου παιδιά, δεν είσαι άξια να στηρίξεις οικονομικά κανέναν και το πιο γνωστό απ’ όλα κανείς άλλος δε θα θέλει μια γυναίκα σαν και εσένα, είσαι ένα απόβρασμα.

Ήρθε το παιδί σου λέγοντας:
– Μαμά γιατί εγώ και εσύ έχουμε τόσες μελανιές; Πονάω. Κανένα άλλο παιδί δεν έχει.
– Μαμά που είναι το μαλακό χάδι του μπαμπά, με πονάει πολύ όταν με αγγίζει.
– Μαμά, Μπαμπά γιατί εγώ δεν έχω παιχνίδια στο σπίτι; Γιατί έχω μόνο φωνές; Φοβάμαι.

Αυτές οι ερωτήσεις ήταν αρκετές για να πάρεις την απόφαση που έπρεπε να είχε παρθεί από την πρώτη στιγμή. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει πάρα μόνο λίγο εφησυχάζει, σου πουλάει τη συμπεριφορά που απαιτείς και μόλις αγοράσεις τη δελεαστική προσφορά του, καταλαβαίνεις πως το πακέτο που αγόρασες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαντάστηκες.

Μην πιστεύεις τα λόγια του, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα μόνη σου. Μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο όλο. Μόνο ένα εμπόδιο υπάρχει και αυτό είσαι εσύ. Ξύπνα και πάρε την τελική σωστή απόφαση, γιατί εάν μείνεις, θα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τι περιμένεις; Να πεθάνεις; Ή μήπως περιμένεις την ώρα που η κατάσταση αυτή θα φτάσει ολοκληρωτικά να πληγώνει επικίνδυνα και το σπλάχνο σου;

Πάρε τα ηνία της ζωής σου στα χέρια σου και μίλα. Κι αν νιώθεις ντροπή να επικοινωνήσεις με κάποιον δικό σου, υπάρχουν γραμμές βοήθειας. Ορίστε τα τηλέφωνα επικοινωνίας: 15900 -γραμμή SOS-  210 52 35 318 και 210 41 12 09. Θύματα βίας που υφίστανται σωματική κακοποίηση, που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία, που υφίστανται οικονομική βία, που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού, που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking, που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που περνάνε αυτήν την κόλαση. Δεν είσαι μόνη. Μίλα. Μη σκύβεις το κεφάλι. Σήκωσε ανάστημα. Μπορείς. Η βία έχει πολλά πρόσωπα και πολλά θύματα. Περιλαμβάνει ως επί των πλείστων γυναίκες και παιδιά, έπειτα παίρνουν θέση και οι άνδρες. Ναι και ένα ανδρικό ποσοστό δέχεται κακοποίηση στη σήμερον ημέρα. Επίσης και τα ζώα. Θαρρώ έχετε δει αρκετά σκηνικά.

Δεν είσαι γυαλί να σε σπάνε και να σε πετάνε. Πλέον υπάρχουν άνθρωποι, ομάδες και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που επιδιώκουν να μειώσουν το φαινόμενο αυτό. Μη γίνεσαι συνένοχός του. Ακόμη και εσύ που γνωρίζεις κάποιον που περνάει αυτό το βάσανο, μη γίνεσαι συνένοχος με τη σιωπή. Μίλα!

Είναι σκληρά τα λόγια αυτά και πονάνε τις μνήμες σου. Χαλάνε το ειδυλλιακό τοπίο που έφτιαξες, για να πάρει τη θέση μάσκας οξυγόνου ώστε να καταφέρεις να ζήσεις, να αντέξεις λίγο περισσότερο την κατάσταση αυτή.

Η λύση είναι μια. Μη σωπαίνεις άλλο, μίλα. Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, μα είναι στο χέρι σου αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις το παιχνίδι. Πρέπει να μάθεις να αφήνεις ό,τι σου κάνει κακό και να μην ξεχνάς τις εμπειρίες σου, γιατί εκείνες σε κάνουν αυτό που είσαι ως ον. Μάθε μέσα από εκείνες και πάλεψε για εσένα. Μίλα λοιπόν. Σώσε την ψυχή σου και όποιου άλλου χρειάζεται σωτηρία.

Η αλλαγή βρίσκεται στα χέρια σου, πλάσε την καλά. Μη φοβάσαι.

Συντάκτης: Ασημίνα Καποράλη
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή
Πηγή:   pillowfights.gr