Μια μαμά διδάσκει στο γιο της ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο για γυναίκες!

Μια μαμά διδάσκει στο γιο της ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο για γυναίκες!

δουλειές του σπιτιού

“Μαθαίνω στο γιό μου να μαγειρεύει και να καθαρίζει… Γιατί; Γιατί οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο για γυναίκες! Γιατί κάποια μέρα θα είναι ένας ελεύθερος άντρας που θα πρέπει να ξέρει πώς να πλένει τα ρούχα του και να μαγειρεύει, για να μην παραγγέλνει κάθε βράδυ απ’ έξω!

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Γιατί κάποια μέρα μπορεί να αποφασίσει να εντυπωσιάσει το άλλο του μισό με ένα μαγειρεμένο από τα χεράκια του δείπνο. Γιατί κάποια μέρα που θα έχει σύζυγο και παιδιά θα πρέπει να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού… Γιατί ανήκω στη γενιά που γκρινιάζει οτι το σχολείο δεν μας δίδαξε πώς να μαγειρεύουμε, να βάζουμε πλυντήριο, να δένουμε γραβάτες και να πληρώνουμε φόρους. Γιατί το να μάθω στο γιο μου το πώς να γίνει ενεργό και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ξεκινάει από ΕΜΕΝΑ. Γιατί το παιδί πρέπει και να είναι παιδί, αλλά και να παίρνει μαθήματα ζωής. Ο γιος που ποτέ δεν θα γίνει τόσο “άντρας” ώστε να αρνείται να μαγειρέψει ή να βάλει πλυντήριο. Θα είναι όμως ο άντρας που μπορεί εξίσου καλά να αλλάξει ένα λάστιχο και να μαγειρέψει ένα δείπνο. Να θυμάστε γονείς! Ένας άντρας που πιστεύει οτι δεν πρέπει να μαγειρεύει ή να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, υπήρξε ένα αγόρι που κανείς δεν του έμαθε κάτι διαφορετικό…”

2

Μερικοί έκαναν σκληρή κριτική στη μητέρα, κατηγορώντας την οτι εκμεταλλεύεται τον γιο της και τον χρησιμοποιεί ως σκλάβο:

“Δεν εκανες παιδιά για να τα χρησιμοποιείς ως σκλάβους! Ή για να αναλάβουν όσες δουλειές δεν αρέσουν σε εσένα! Συμφωνώ με το να μάθουν υπευθυνότητα αλλά μέχρι ένα σημείο!”

3

Άλλοι την ρώτησαν αν έχει σκοπό να μεγαλώσει και την κόρη της με τον ίδιο τρόπο 4

και πολλοί συμφώνησαν μαζί της και την επιβράβευσαν.

mom-teach-son-chores-not-for-girls-nikkole-paulun-18a

5

7

Σε απάντηση των όσων την κατηγόρησαν η Nikkole ανέβασε μια φωτογραφία του γιου της να ξαπλώνει παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και λέγοντας: “Σίγουρα δεν είναι σκλάβος μου!”

8

Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή: boredpanda.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού;

Δουλειές του σπιτιού: Πώς μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν και τι να κάνουν ανάλογα με την ηλικία τους

Κυρίες αφήστε τη σφουγγαρίστρα! Το 90% των Φιλανδών λέει ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι και για τα δύο φύλα!