Μια μαμά εξομολογείται | Τα 10 καλύτερα πράγματα του να έχεις 3 παιδιά!

3 παιδιά!

Η Samantha Rodman εξηγεί πώς είναι η ζωή με 3 παιδιά!

1Δεν είναι ποτέ μόνα.

Μια φορά μίλησα στην μεγάλη μου κόρη σχετικά με τη μοναξιά που ένιωθα ως μοναχοπαίδι. “Έτσι αισθάνομαι και εγώ όταν ξυπνάω το πρωί αλλά η Clara και ο Levi κοιμούνται ακόμα”, μου απάντησε. Όχι γλυκιά μου… Αν δεν ντύσεις όλα σου τα λούτρινα με τα ρούχα σου για να νιώσεις ότι είναι άνθρωποι δεν ξέρεις τι θα πει μοναξιά!

2Έχουν εναλλακτικές όταν βαριούνται ο ένας τον άλλον.

Έτσι, όταν οι δύο μαλώνουν, μπορούν πάντα να παίζουν με το μωρό!

3Μπορούν να μοιράζονται τα ρούχα τους!

Οι δύο κόρες μου φορούν σχεδόν το ίδιο νούμερο, ενώ το μωρό που είναι αγόρι, φορά όσα unisex ρούχα των κοριτσιών περισσεύουν.

4Έχεις πάντα μια αυτόματη δικαιολογία όταν δεν θέλεις να κάνεις κάτι.

Συγγνώμη δεν μπορούμε να έρθουμε –  Έχουμε 3 παιδιά κάτω των 5. Συγγνώμη που το σπίτι είναι ένα χάος αλλά με 3 παιδιά… Συγγνώμη που έχουμε χαθεί από το κολέγιο, αλλά με 3 παιδιά είναι δύσκολο! Συγγνώμη που άργησα στη δουλειά, έχω 3 παιδιά και με καθυστέρησαν. Καταλάβατε το σκεπτικό μου!

5Κάθε φορά έχεις ένα αξιολάτρευτο παιδί.

Μην με παρεξηγήσετε – όλα μου τα παιδιά είναι αξιολάτρευτα! Αλλά για παράδειγμα όταν βάζω τιμωρία την μεγάλη, έρχεται η μεσαία με χάρη και μου λέει πόσο με αγαπάει! Ή όταν κάνει μια ζημιά η μεσαία, έρχεται η μεγάλη και με ρωτάει αν θέλω βοήθεια για να μαζέψουμε τις ζημιές της μικρής.Έτσι έχω πάντα ένα παιδί να με παρηγορεί!

6Έχουν πάντα κάποιον για να παίξουν.

Ποιος θα έκανε την Άννα όταν η κόρη μου έπαιζε την Έλσα; Ποιος θα ήταν ο Όλαφ, ο Σβεν και ο πρίγκιπας Χανς αν δεν ήταν το μωρό. Ακριβώς! Όλοι έχουν τον ρόλο τους!

7Τα άλλα παιδιά δεν τα βάζουν ποτέ μαζί τους.

Είναι πάντα όλοι μαζί και κανείς δεν τολμάει να τα βάλει μαζί τους! Άλλωστε, η μεγάλη μου θα σκοτώσει οποιονδήποτε πειράξει τα αδέρφια της!

8Δεν είναι ποτέ βαρετό.

Χα χα! Αστειεύομαι. Είναι πολύ βαρετό κάποιες φορές. Αλλά τουλάχιστον το κάθε παιδί σε “κουράζει” με τον δικό του, αξιαγάπητο τρόπο και πάντα υπάρχουν άλλα δύο για να βρούμε κάτι να κάνουμε.

9Κανείς δεν τολμά να μου δώσει συμβουλές για το πώς να μεγαλώσω τα παιδιά.

Ελάχιστοι γνωστοί μας έχουν 4 παιδιά (μάλλον αυτοί δεν βγαίνουν έξω – βάζουν πλυντήρια όλη μέρα!). Έτσι, κανείς δεν μπορεί να μου δώσει συμβουλές – εγώ είμαι αυτή που τα καταφέρνω με 3!

10Λατρεύουν το ένα το άλλο.

Γι αυτό άλλωστε έκανα 3! Κάθε φορά που οι κόρες μου λένε ότι είναι οι καλύτερες φίλες, ή κάθε φορά που λένε ότι το μωρό είναι «το καλύτερο μωρό του κόσμου»ξέρω ότι άξιζαν όλα! Και οι άσπρες τρίχες στα μαλλιά μου, και το λίπος στην κοιλιά μου, και όλα! Ελπίζω να συνεχίσουν να νιώθουν έτσι!

Επιμέλεια κειμένου για το Babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη: