Μια παράδοση που κάθε ζευγάρι με παιδιά θα πρέπει να τη δοκιμάσει!

Μια παράδοση που κάθε ζευγάρι με παιδιά θα πρέπει να τη δοκιμάσει!

παράδοση

Ο σύζυγός μου και εγώ δεν είχαμε μεγάλη κοινωνική ζωή στα πρώτα χρόνια μας ως παντρεμένοι. Ήταν στην οδοντιατρική σχολή και εγώ έλεγα τις ειδήσεις το Σαββατοκύριακο σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Τα προγράμματά μας δεν μας επέτρεπαν πολλά, αλλά ένα πράγμα που κάναμε κάθε εβδομάδα ήταν η ευτυχισμένη ώρα της Παρασκευής. Πήγαμε στο ίδιο εστιατόριο κάθε Παρασκευή, για φαγητό – λίγα ορεκτικά και κρασί – ήταν ιδανικό για το μικρό μας προϋπολογισμό και τα πολυάσχολα ωράρια.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]

Όταν κάναμε το πρώτο μας παιδί, βρήκα τον εαυτό μου να είναι σε άθλια διάθεση κάθε Παρασκευή απόγευμα. Στην αρχή, δεν μπορούσα να το καταλάβω. Θέλω να πω, ήταν Παρασκευή, θα έπρεπε να είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο. Τότε το κατάλαβα – μου έλειπαν οι Παρασκευές που ήταν ξεχωριστές.

Ένα ραντεβού την εβδομάδα δεν ήταν πλέον δυνατό. Ή ήταν;

Συνειδητοποίησα ότι παρόλο που η παράδοσή μας θα έπρεπε να σταματήσει(η babysitter μία φορά την εβδομάδα δεν ήταν μια ρεαλιστική επιλογή για εμάς), θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια νέα παράδοση που διατηρούσε ακόμα τα βράδια της Παρασκευής μας – μια εσωτερική ημερομηνία.

4 χρόνια αργότερα, έχουμε την τέλεια εβδομαδιαία παράδοση για την οικογένεια μας: κάθε Παρασκευή στις 5 μ.μ., ξεκινάμε μια ταινία για τα παιδιά. Ετοιμάζω στα γρήγορα μια πίτσα και καθόμαστε όλοι μαζί στον καναπέ. Δεν ξέρω γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι το πιο cool πράγμα που έχουν κάνει ποτέ, αλλά ανυπομονούν γι’ αυτό κάθε εβδομάδα!

Αφού πάνε για ύπνο, λίγα ορεκτικά και κρασί περιμένουν εμένα και τον άντρα μου στην τραπεζαρία που τη φωτίζουν κεριά. Συζητάμε και είμαστε σαν να είμαστε σε ραντεβού.

Μπορεί να μην μπορούμε να βγούμε έξω, αλλά και πάλι έχουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού!

Οι βραδιές της Παρασκευής είναι ιερές και ανυπομονούμε γι αυτές όλη την εβδομάδα. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο. Θα είναι ο λόγος που θα σας κάνει να ανυπομονείτε! Θα νιώσετε ξανά έξαψη όπως τότε! Αν έχετε διάθεση, μπορείτε να περιποιηθείτε και λίγο, να φορέσετε κάτι όμορφο και να βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα. Κανονικό ραντεβού!

Είναι τόσο δύσκολο να βρούμε λίγο χρόνο σε αυτή τη φάση της ζωής μας, όπου οι μικροσκοπικοί μας άνθρωποι μας χρειάζονται για κάθε ανάγκη τους. Ίσως το απόγευμα της Παρασκευής να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Δοκιμάστε το!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή