Μιλήστε στο μωρό σας! Υπάρχει λόγος!

Μιλήστε στο μωρό σας! Υπάρχει λόγος!

Με το μιλάτε στο μωρό σας το ενθαρρύνετε να μιλήσει.

Επιπλέον οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι γονείς που μιλάνε στα μωρά τους πέρα από το ευρύ λεξιλόγιο που τους χαρίζουν, τα βοηθούν να κάνουν φίλους και είναι σε καλύτερη θέση να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει πολλές μελέτες σχετικά με την επικοινωνία των γονέων με τα μωρά. Πρόσφατη μάλιστα μελέτη υποστηρίζει ότι οι γονείς σε φτωχές οικογένειες μιλούν λιγότερο με τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην αποδίδουν στο σχολείο και να μην εξελίσσονται στην μετέπειτα ζωή τους.

Ωστόσο η Sandra Waxman, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Northwestern, δήλωσε: «Δεν φταίει το φτωχό λεξιλόγιο για το γεγονός ότι μερικά παιδιά αποτυγχάνουν στην μετέπειτα ζωή τους. Είναι πάρα πολύ απλό.»

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Trends in Cognitive Science, εκείνη και η Αθηνά Vouloumanos, καθηγήτρια στο Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κατέληξαν ότι το να μιλάνε οι γονείς με τα μωρά τους, τα βοηθούν και στην μετέπειτα ενήλικη ζωής τους να εξελιχθούν με επιτυχία.

Οι αντιφάσεις της μητρότητας: «Δουλεύεις 24 ώρες τη μέρα και σε ρωτάνε γιατί δεν εργάζεσαι»

Η Δρ Vouloumanos πιστεύει ότι αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο επειδή τους διδάσκει περισσότερες λέξεις, αλλά επειδή «ακούγοντας την ομιλία τα μωρά αποκτούν τις θεμελιώδεις γνωστικές και κοινωνικές ψυχολογικές ικανότητες που αποτελούν τη βάση για την μετέπειτα μάθηση».

Οι ερευνητές λένε ότι τα μωρά που έχουν εκτεθεί σε ένα επικοινωνιακό περιβάλλον αντιδρούν καλύτερα στον ήχο, κάνουν εύκολα φιλίες και απορροφούν πληροφορίες για τον κόσμο γύρω τους με μεγαλύτεροι ευκολία απ’ ότι οι συνομήλικοι τους.

Αυτή η αυξημένη εστίαση ή προσοχή, προωθεί την ταχεία εκμάθηση και την ανακάλυψη.

Μάλιστα η Waxman σε δηλώσεις της στην Daily Mail τονίζει «Αυτά τα νέα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα βρέφη ηλικίας μόλις 2 ή 3 μηνών όχι μόνο μαθαίνουν την ομιλία αλλά αναπτύσσουν θεμελιώδεις γνωστικές και κοινωνικές σχέσεις και σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο, πέραν του οικογενειακού.»

http://govastileto.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Ποτέ 5 γράμματα δεν πλήγωσαν τόσο βαθιά…» εξομολογείται ο μπαμπάς ενός αυτιστικού παιδιού…

Αυτά τα απαραίτητα «συστατικά» στην ανατροφή των παιδιών.