Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ | Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Το σεξ είναι ένα καυτό θέμα για όλους μας, ειδικά όταν πρόκειται να μιλήσουμε για αυτό με τα παιδιά μας. Είτε το έχουμε αποφύγει (έως τώρα) είτε έχουμε κάνει την προσπάθεια μας να τα ενημερώσουμε, πάντα παραμένει ένα σημείο δυσκολίας ανάμεσα μας.

Συχνά την αποφεύγουμε και την αναβάλουμε αυτή την κουβέντα, γιατί αισθανόμαστε ότι: “το παιδί μου δεν είναι ακόμα έτοιμο” ή “είναι πολύ μικρό για να τα ξέρει αυτά” ή “καλύτερα να το κάνει ο πατέρας/η μητέρα του” και “τώρα πια είναι αργά”. Μια τέτοια στάση συχνά υποδηλώνει την αμηχανία μας πάνω στο θέμα και την έλλειψη σχεδίου για το τι, πως και πότε θα πρέπει να μιλήσουμε.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 10.00-13.00 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 18.00-20.00 στο χώρο της Gordon Hellas, Κηφισίας 292, Κηφισιά (έναντι Citroen και Shell) θα γίνει μια παρουσίαση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ: Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε», από την κλινική ψυχολόγο Νιόβη Μιχαλοπούλου, που απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών.

Κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης 2ωρης διάλεξης, αποσαφηνίζοντας τις δικές μας πιθανές αναστολές, αλλά και την ασάφεια του τι θέλουμε και τι πρέπει τα παιδιά μας να ξέρουν σε κάθε ηλικία, θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτή μια επικοινωνία μαζί τους πάνω σε αυτό το θέμα. Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί τις αγωνίες μας μαθαίνοντας τι πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας και πως να το κάνουμε αυτό.

Σχετικά με τον εισηγητή

Η Δρ. Νιόβη Μιχαλοπούλου είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Πήρε το Διδακτορικό της από το Widener University των ΗΠΑ το 1997 όπου και εργάστηκε σε νοσοκομεία, κέντρα ημέρας και ιδιωτικές κλινικές. Από τότε εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα και ασχολείται με ψυχοθεραπεία ενηλίκων και ζευγαριών.  Έχει διδάξει κλινική ψυχολογία στο New York College (όπου και διατέλεσε υπεύθυνη του τμήματος ψυχολογίας) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του University of Indianapolis. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Εταιρίας Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας. Ασχολείται ενεργά με τη ΔΕΠΥ ενηλίκων από το 2007 και είναι στο ΔΣ της ADHD HELLAS από το 2012.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20€/άτομο και 30€/ζευγάρι.

Δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας σε ένα από τα δύο τμήματα λόγω περιορισμένου χώρου. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.