Μικρά μυστικά για να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας με την οικογένειά μας, διώχνοντας άγχος, φόβους και αρνητικές σκέψεις

Ένα σεμινάριο (και) για γονείς <3

Αγώνες δρόμου για να προλάβω τα αγγλικά, την προπόνηση και το κολυμβητήριο. Συζητήσεις στο φτερό, μέσα στο αυτοκίνητο, για το πώς πήγε η μέρα στο σχολείο.

Επιστροφή στο σπίτι, φαγητό, μπάνιο, ένα τελευταίο φυλλάδιο μαθηματικών που είχε ξεμείνει και ήρθε η ώρα για καληνύχτα. Αύριο έχει πρωινό ξύπνημα κι απόψε έχω ακόμα ένα σωρό δουλειές.

Κι εκεί που τον κρατάω αγκαλιά, μυρίζοντας τις φρεσκοπλυμένες του πιζάμες, εκεί που σκύβω να φτιάξω τα σκεπάσματα του κρεβατιού ή να της ψιθυρίσω στο αφτί πόσο την αγαπάω, παγώνω.

Γιατί συνειδητοποιώ ότι έχω περάσει «μαζί τους» το απόγευμα, αλλά ελάχιστες στιγμές ήμασταν μαζί…

Γιατί όσο οι στιγμές περνούν, εμείς κοιτάζουμε αλλού. Στα κινητά μας, χαμένοι μέσα στο μυαλό μας («γιατί με ρώτησε αν πιστεύω ότι είναι καλό παιδί; Κάτι έγινε στο σχολείο…»), σε εκκρεμότητες, λογαριασμούς και λίστες («να θυμηθώ να πάρω τη γυναικολόγο να της στείλω τη μαστογραφία»), ανησυχίες και φόβους («μου ζήτησε να γυρίζει μόνη της από το σχολείο. Τρέμω…»), οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που θα έπρεπε: στα μάτια των παιδιών μας.

Όλα αυτά συνέβαιναν πριν. Πριν το σεμινάριο Mindfulness Meditation for Beginners της ψυχολόγου, BSc Hons, MSc Positive Psychology & Coaching Psychology Κατερίνας Κανελλοπούλου, το οποίο επαναλαμβάνεται στις 23/11 στο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας Mandala Institute στη Βάρη Αττικής.

Γιατί εκεί ένας γονιός μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά του συναισθήματα μέσα από επιστημονικά μοντέλα ψυχολογικής ευεξίας.

Έχουμε εμείς οι γονείς αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις; Προλαβαίνουμε για τέτοια πράγματα;

Έχουμε, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Σίγουρα όμως νιώθουμε τον αντίκτυπό τους. Ναι, ως γονείς έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αγχωμένοι κι άλλους τόσους να ανησυχούμε. Μα όλα αυτά ροκανίζουν τις στιγμές μας με την οικογένειά μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

«Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας είναι αυτόματες λειτουργίες του νου και -εφόσον δεν μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά και μέσα από συγκεκριμένη μέθοδο- τείνουν να μας διαχειρίζονται εκείνα, προκαλώντας με τη σειρά τους, άγχος, φόβο, στρες, κατάθλιψη και δυσλειτουργικές σκέψεις», αναφέρει η κα. Κανελλοπούλου. «Το Mindfulness σού αλλάζει τον τρόπο που “βλέπεις” την καθημερινότητα σου μια για πάντα».

Στο 4ωρο σεμινάριο Mindfulness Meditation for Beginners μπορούμε να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε τις αρνητικές μας σκέψεις και τα αρνητικά μας συναισθήματα, να ζούμε στο παρόν συνειδητά και με επίγνωση και να απολαμβάνουμε θετικότερες σχέσεις με όσους αγαπάμε περισσότερο σ’ αυτόν τον κόσμο: την οικογένειά μας.

Φεύγοντας από το Mandala Institute το Σάββατο 23/11 θα έχουμε μάθει:

  • 4 τεχνικές διαλογισμού mindfulness
  • Γρήγορους διαλογισμούς 3′ έως 25′ για να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας
  • Σωματική χαλάρωση για τη μείωση του άγχους και για καλό ύπνο
  • 1 οραματισμό για την παρατήρηση των αρνητικών συναισθημάτων και την επικέντρωση στην αταραξία
  • 1 καθοδηγούμενο διαλογισμό για την αύξηση της ηρεμίας, της συγχώρεσης και της αγάπης

Όλοι οι διαλογισμοί καθοδηγούνται από την κα. Κανελλοπούλου και έπειτα όλες οι ασκήσεις δίνονται γραπτώς για το σπίτι μαζί με ένα πρόγραμμα εκμάθησης διαλογισμού για 6 εβδομάδες.

Info

Σεμινάριο Mindfulness Meditation for Beginners
Σάββατο 23/11 17:00-21:00
Κράτηση θέσης: 210 6403224

Περισσότερες πληροφορίες για την ενσυνειδητότητα (mindfulness) και τα οφέλη της, το σεμινάριο και την εισηγήτρια: Mandala Institute