ΝΑ ΜΗΝ Δημοσιευθεί – το κρατάμε για λόγους αρχείου
Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!
Το Βexsero έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 35 χώρες και διατίθεται ήδη σε 24 χώρες σε όλον τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως η υψηλή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου τεκμηριώνεται μετά τον εμβολιασμό περίπου ενός εκατομμυρίου παιδιών ηλικίας έως ενός έτους στο Η.Β. με την χορήγηση περισσοτέρων από 17 εκ. δόσεων του εμβολίου και την πρόσφατη ένταξη του στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.
Τα στοιχεία σοκάρουν
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο καταλήγει παρά τη θεραπεία, ενώ ένα στα πέντε άτομα που επιβιώνει εμφανίζει μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, απώλεια ακοής ή μαθησιακές δυσκολίες.
Σήμερα, η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος οφείλεται κυρίως στην οροομάδα Β (MenB)και ευθύνεται για την πλειοψηφία των περιστατικών στην Ελλάδα (47 άτομα ετησίως) και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, με τα βρέφη κάτω του ενός έτους να αποτελούν την κυριότερη ευπαθή ομάδα που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης.
Σύμφωνα μάλιστα με δημόσια τοποθέτηση της, η Δρ. Τζωρτζίνα Τζανακάκη από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας της ΕΣΔΥ, εκτιμά ότι μέχρι το 2020 τα περιστατικά μηνιγγίτιδας Β θα αυξηθούν κατά 60% και η θνητότητα εξαιτίας της μηνιγγίτιδας Β κατά 40%.
Επιπροσθέτως, δεδομένα, όπως αυτά προκύπτουν από την πρόσφατη συνεδρίαση (Φεβρουάριο 2017) της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Ηνωμένου Βασιλείου (Joint Committee On Vaccination And Immunisation), καταδεικνύουν ότι ο ρυθμός αναφοράς των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου ήταν περίπου το ήμισυ του συνόλου των αναμενόμενων, σύμφωνα με προ-υπάρχουσα εμπειρία με άλλα σημαντικά νέα εμβόλια κατά το πρώτο έτος εισαγωγής τους στο Εθνικό Πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασίλειου.
Περιστατικά μηνιγγίτιδας στην Ελλάδα
Εντός του 2016 καταγράφηκαν συνολικά 40 περιστατικά εκ των οποίων ένα δίχρονο παιδάκι από τα Γρεβενά έχασε δυστυχώς τη ζωή του μετά από σηπτικό σοκ, ενώ πεντάχρονο κοριτσάκι από το Καματερό που νόησε, δυστυχώς κατέληξε σε ακρωτηριασμό.
Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί συνολικά 10 κρούσματα της νόσου στην χώρα μας, ενώ το πιο πρόσφατο εκδηλώθηκε στις 23 Αυγούστου στην Κρήτη και σε αντίθεση με το άδοξο περιστατικό που εκδηλώθηκε το Μάιο, στο οποίο έχασε τη μάχη για τη ζωή, το 2χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, ευτυχώς είχε αίσιο τέλος χάρη στην άμεση αντίδραση της μητέρας σε συνδυασμό με την έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων από την Παιδίατρο.
Πηγή: iatropedia.gr