Μητέρα παιδιού με αυτισμό κατέγραψε δασκάλες να κοροϊδεύουν το παιδί της

Μητέρα παιδιού με αυτισμό κατέγραψε δασκάλες να κοροϊδεύουν το παιδί της

Μητέρα παιδιού με αυτισμό

Η μητέρα αναγκάστηκε να ηχογραφήσει τις γυναίκες, ώστε να έχει στα χέρια της αποδεικτικά στοιχεία για απρεπή και ειρωνικά σχόλια δασκάλων κατά του 12χρονου αυτιστικού παιδιού της.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν ο Camden άλλαξε την συμπεριφορά του προς το επιθετικότερο, ενώ απέκτησε το συνήθειο να βρέχει το κρεβάτι του.

Έτσι, η γυναίκα αποφάσισε να τοποθετήσει μαγνητόφωνο στην τσάντα του για να καταγράψει διαλόγους όπως οι παρακάτω:

«Γράφεις απλά τη λέξη. Τι είναι τόσο δύσκολο με αυτό;», ακούγεται να του λέει η δασκάλα και όταν ο μικρός βγάζει έναν ήχο, εκείνη είναι και πάλι εκεί να τον κοροϊδέψει.«Camden, γιατί δεν έχεις γράψει τίποτα;», ξαναχτυπά η δασκάλα, «γι’ αυτό δεν μπορείς να καθίσεις με κανέναν. Να το πεις στη μαμά σου αυτό».

Μια άλλη ακούγεται επίσης να λέει: «Για να δούμε τι θα έκαναν με αυτόν σε ένα @@@ δημόσιο σχολείο… Δεν θα τα κατάφερνε ούτε για ένα λεπτό». «Ήθελα να κλάψω, να ουρλιάξω», είπε η μητέρα του όταν άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία, «όταν σκέφτομαι πως έστελνα τον γιο μου εκεί κάθε μέρα και ότι αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν και δεν ήξερα τίποτα».

Η διευθύντρια του ειδικού σχολείου Linda Stone, αφού έδιωξε τις δυο δασκάλες που ακούγονται στην ηχογράφηση, δήλωσε κατόπιν στο δίκτυο: «Αυτό είναι εξαιρετικά ατυχές και απολογούμαστε ειλικρινά στην οικογένεια. Συνεχίζουμε να καλωσορίζουμε μια συνάντηση με την οικογένεια».

Αφού αποκάλεσε «ειδεχθές» το υλικό, υποσχέθηκε πως το θέμα δεν θα κλείσει με την απλή απόλυση των δύο εκπαιδευτικών, αλλά θα ζητηθούν και ποινικές ευθύνες…

Πηγή:   juniorsclub.gr