Το μητρικό γάλα προάγει τον ύπνο στα βρέφη

Το μητρικό γάλα προάγει τον ύπνο στα βρέφη

Το μητρικό γάλα

Το μητρικό γάλα παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου των βρεφών
[babyPostAd] Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutritional Neuroscience δείχνει ότι το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει τα νεογέννητα να κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του μητρικού γάλακτος είναι ότι τα συστατικά του αλλάζουν συνεχώς για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μωρού.

Το μητρικό γάλα περιέχει μια ποικιλία συστατικών, όπως νουκλεοτίδια, τα οποία έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου των βρεφών. Η μελέτη επιβεβαιώνει πως η σύνθεση του μητρικού γάλατος αλλάζει σημαντικά στη διάρκεια της ημέρας.

Ελέγχθηκαν τρία νουκλεοτίδια στο μητρικό γάλα (adenosine, guanosineanduridine), τα οποία αυξάνουν ή μειώνουν τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος, ευνοούν την ηρεμία και τον ύπνο, και καταγράφηκε πως αυτά αλλάζουν μέσα στο 24ωρο.

Το μητρικό γάλα πρέπει να χορηγείται την ίδια ώρα της ημέρας που παράγεται

Μαζεύτηκαν δείγματα γάλακτος από 30 γυναίκες (έξι μέχρι οκτώ δείγματα σε διάστημα ενός 24ώρου). Η υψηλότερη συγκέντρωση των πιο πάνω νουκλεοτιδίων παρουσιάστηκε στα δείγματα των νυκτερινών ωρών (8 μ.μ.-8 π.μ.).

Αυτό, ήταν ένδειξη ότι το μητρικό γάλα προάγει τον ύπνο στα βρέφη. Έγινε φανερό ότι το μητρικό γάλα έχει συγκεκριμένα συστατικά την ημέρα, που προσδίδουν ενέργεια στο βρέφος και άλλα συστατικά τη νύχτα που βοηθούν το παιδί να χαλαρώσει.

Έτσι αποδεικνύεται ότι είναι πιο σωστό σε περιπτώσεις που αποθηκεύεται γάλα, να δίνεται στο βρέφος την ίδια ώρα της ημέρας με την ώρα που αφαιρείται από το στήθος της μητέρας. Είναι λάθος να συλλέγεται μητρικό γάλα μια συγκεκριμένη ώρα, να αποθηκεύεται και να δίνεται στο μωρό κάποια άλλη ώρα.