Mom & baby yoga: θα το απολαύσετε κι οι δύο!

Η Ελένη Αμπατζή μιλάει στο babyradio.gr για τις yogoσυναντήσεις μαμάδων και μωρών που οργανώνει στο Life Loft!

Θυμάμαι πώς ήταν οι πρώτοι μήνες και τα πρώτα χρόνια με τα παιδιά μου μωρά. Τα γέλια τους, τον ενθουσιασμό τους με καθετί καινούριο και τους χορούς που ρίχναμε. Πρώτα κρατώντας τα αγκαλιά, για να ξεπιαστώ από τους πολύωρους θηλασμούς, ακούγοντας τα δικά μου cd κι έπειτα, όταν μεγάλωσαν, στο σαλόνι, γύρω από το τραπέζι της κουζίνας, στο μπάνιο, παντού, ακούγοντας babyradio… Τώρα, στα 10 της, η μεγάλη ζήτησε να της πάρουμε ακουστικά – και πολύ άργησε….

Εκείνες οι μέρες έχουν μείνει μόνο γλυκά χαραγμένες στο νου μου, αλλά ήταν και δύσκολη περίοδος. Ο χρόνος μου για εμένα έφθινε όσο οι ανάγκες των παιδιών μεγάλωναν. Μαγείρεμα και φρουτόκρεμες, άλεσμα στο multi, κούνιες, μπάνιο, παραμύθια, καθάρισμα μετά τις πλαστελίνες, οι κλήσεις των φίλων να μένουν αναπάντητες κι ας ήθελα τόσο να μιλήσω με έναν ενήλικα…

Η Ελένη Αμπατζή, μαμά και η ίδια, ξέρει από πρώτο χέρι ότι όταν το παιδί είναι μωρό, συχνά ο χρόνος της μαμάς για τον εαυτό της είναι ελάχιστος. Κι έτσι σκέφτηκε να φιλοξενήσει κάποιες ιδιαίτερες yogoσυναντήσεις στο studio yoga της, το Life Loft.

Μητέρες, μανούλες, μαμάδες που είστε μαζί με το μωράκι σας σχεδόν όλη τη μέρα αν διαπιστώνετε ότι δεν κάνετε τίποτα για το εαυτό σας ή κάνετε ελάχιστα, τότε αυτές οι yogoσυναντήσεις είναι για εσάς! Η προσμονή του καλοκαιριού αυξάνει την επιθυμία μας για σωματική και ψυχική ευεξία. Ελάτε να σας φροντίσουμε μαζί με το μωράκι σας, να ασκηθείτε και να παίξετε μαζί μας. Ο μικρός / η μικρή συνοδός σας θα σας εντυπωσιάσει με το yogi / τη yogini που κρύβει μέσα του! Κι εσείς θα τεντωθείτε, θα δυναμώσετε και θα επικοινωνήσετε και… στην ενήλικη γλώσσα!

Διάβασε όλα όσα εξήγησε Η Ελένη στο babyradio.gr για τα μαθήματα mom & baby yoga που φιλοξενεί στο Life Loft, το yoga studio που διατηρεί.

Γιατί να συμμετάσχει μια μαμά με το μωρό της σε μια τάξη yoga, μαζί με άλλες μητέρες; Ποια είναι τα οφέλη μιας τέτοιας δραστηριότητας;

Ένα μάθημα Yoga για τη Μαμά και το Μωρό της είναι πραγματικό βάλσαμο για το σώμα της, την κοινωνικότητά της, την άνεσή της. Αν και το κοινωνικό στερεότυπο θέλει τη μαμά την πιο ευτυχισμένη οντότητα στον κόσμο, υπάρχουν συνθήκες που η μητρότητα δυσκολεύει τη γυναίκα σωματικά και ψυχολογικά. Συχνά μια μαμά που συνήθως περνά σχεδόν όλη τη μέρα με το μωρό της ειδικά τους πρώτους μήνες, αμελεί τον εαυτό της, κινείται ενίοτε στο κατώφλι της επιλόχειας κατάθλιψης, σχεδόν δεν έχει κοινωνική ζωή. Ένα τέτοιο μάθημα Υoga με τη μαμά και το μωρό της, προσφέρει (1) Άσκηση, κοινωνικοποίηση και θαλπωρή στη νέα μαμά σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, (2) Ερεθίσματα στο μωρό υπό μορφή κίνησης, αγγίγματος, μουσικής (3) Αλληλεπίδραση της μαμάς με το μωρό της, των μητέρων μεταξύ τους αλλά και των μωρών.

Υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή της;

Δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο, ακόμα και μητέρες με απόλυτη άγνοια της Yoga εύκολα προσαρμόζονται και αποκομίζουν τα ίδια οφέλη με της μητέρες που ήδη ξέρουν από Yoga. Η μοναδική σύσταση που θα θέλαμε να κάνουμε είναι ότι σε περιπτώσεις τοκετού με καισαρική να έχει παρέλθει διάστημα 6 με 8 εβδομάδων ώστε να μπορεί η γυναίκα να κινείται χωρίς περιορισμούς.

 

Τι πιστεύετε ότι απολαμβάνει περισσότερο μια μητέρα σε ένα τέτοιο μάθημα;

Το ότι νιώθει αμέσως άνετα! Γιατί:

  • Κανείς δε θα δυσανασχετήσει αν το μωρό της κλάψει
  • Μπορεί να θηλάσει ελεύθερα
  • Κάποιος θα φροντίσει να απασχολήσει το μωρό της για να ασκηθεί εκείνη
  • Θα μοιραστεί την εμπειρία της μητρότητας με άλλες νέες μητέρες

*INFO

lifeloftathens.com
lifeloftathens
contact@lifeloftathens.com
6973010030

Δες το πρόγραμμα των μαθημάτων εδώ.