Μόνο αν κάνετε τα παρακάτω θα περάσετε τα Χριστούγεννα…δημιουργικά!

Μόνο αν κάνετε τα παρακάτω θα περάσετε τα Χριστούγεννα…δημιουργικά!

Μόνο αν κάνετε τα παρακάτω θα περάσετε τα Χριστούγεννα...δημιουργικά!

Η αγαπημένη γιορτή των παιδιών έχει φτάσει, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν στολιστεί, τα δώρα σιγά σιγά συγκεντρώνονται στο σπίτι, τα γλυκά ψήνονται και τα πολύχρωμα λαμπιόνια δημιουργούν ένα ζεστό κλίμα. Πώς θα συμπεριλάβετε το μικρό σας στις εορταστικές προετοιμασίες και πώς θα το βοηθήσετε να μην κάνει υπερβολές με το φαγητό και τα γλυκά; 

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

[babyPostAd]Αντί να βάλετε όρια στα γλυκά, καλύτερα αποφύγετε να στολίσετε το σπίτι με αυτά – ή τουλάχιστον εμφανίστε τα μόνο τις ημέρες των γιορτών – γιατί θα είναι δύσκολο να αντισταθεί το μικρό σας.

Εντάξτε στο πρόγραμμα δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα, δημιουργώντας τα δικά σας έθιμα, όπως π.χ. μια μεγάλη βόλτα στην πόλη.

Απασχολήστε δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι, φτιάχνοντας τα δικά σας χειροποίητα, χριστουγεννιάτικα στολίδια ή επιτρέποντας τους να σας βοηθήσουν στην κουζίνα να ετοιμάσετε τα γλυκά και τα φαγητά.

Μην ξεφύγετε εντελώς από τις διατροφικές σας συνήθειες. Αποφύγετε να κάνετε υπερβολές στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε, καθώς τα τραπέζια είναι βέβαιο ότι θα διαδέχονται το ένα το άλλο και φροντίστε να προσφέρετε στο παιδί σας λαχανικά και φρούτα.

Μειώστε το κόστος. Προτιμήστε τα χειροποίητα δώρα (π.χ. φτιάξτε για τους συγγενείς μικρά χειροποίητα δώρα παρέα με το μικρό σας), μην κάνετε υπερβολές με τις ποσότητες του φαγητού και αξιοποιήστε ό,τι έχει περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για να το φάτε με μια παραλλαγή την επόμενη ημέρα.

altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τα αρχέγονα αντανακλαστικά του νεογέννητου: Ένα δώρο από τη φύση για την προστασία του μωρού.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νεογέννητο!

Μήπως το νεογέννητο μου είναι υποτονικό; Τι πρέπει να ξέρω;