Το μωρό σήμερα τρώει μπιφτέκια με μπρόκολο και μαλακό τυρί !

Το μωρό σήμερα τρώει μπιφτέκια με μπρόκολο και μαλακό τυρί !

Νόστιμα και υγιεινά, αυτά τα μπιφτεκάκια θα κάνουν το μωρό σας να γλύφει τα δάχτυλα του!

Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!

Μερίδες : 12

Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 16 λεπτά

[babyPostAd]

Υλικά:

Εκτέλεση:

1. Τοποθετήστε τους κύβους πατάτας σε μια κατσαρόλα πάνω από βραστό νερό και μαγειρέψτε στον ατμό για 8 λεπτά.

2. Προσθέστε το μπρόκολο στο δοχείο ατμού και μαγειρέψτε  για άλλα 2 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τρυφερά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πάντα από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν.

3. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ψιλοκόψτε τες μαζί με το μπρόκολο.

4. Προσθέστε το μπρόκολο, το τυρί, τη φρυγανιά, το αλάτι, το αυγό, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μπολ και ανακατέψτε.

5. Αφήστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά σε ξεχωριστό μπολ

6. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού ή 2 κουταλιές της σούπας για να μετρήσετε, ρίξτε το μείγμα σε μπάλες, επικαλύψτε τα με φρυγανιά και στη συνέχεια πλάστε τα σαν μικρά μπιφτεκάκια. *

7. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, τοποθετήστε τα καρυκεύματα στο τηγάνι και πιέστε προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να απλώσουν.

8. Τηγανίστε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν.

9. Σερβίρετε με κέτσαπ ή με οποιαδήποτε άλλη αγαπημένη σας σάλτσα.

Για να τα παγώσετε: Μετά το βήμα 6, τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα φύλλο λαδόκολλας και παγώστε για μία ώρα. Βάλτε τα σε σακουλάκια και μην ξεχάσετε την ετικέτα με την ημερομηνία παρασκευής. Αποψύξτε όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε και μαγειρέψτε όπως στο βήμα # 7.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή