Το μωρό σήμερα τρώει φρουτόκρεμα με αχλάδι, πορτοκάλι και αποξηραμένους χουρμάδες
Κάτι ψημένο και γλυκό με μια δόση πορτοκαλιού μόνο και μόνο επειδή μπορούμε. Κάτι που θα είναι αρκετά υγιεινό για το μωράκι μας, αλλά και αρκετά νόστιμο, ώστε αν εμείς οι μαμάδες προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος, μια καλή ποσότητα ζάχαρης ή λίγη σοκολάτα, θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε επιδόρπιο. Ένας πουρές που είναι λείος και τραγανιστός ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα έχει τη δύναμη να λιώσει στο στόμα σας.
Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα
[babyPostAd]Υλικά:
- 2 αχλάδια
- 5-6 χουρμάδες αποξηραμένους
- χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στο 220 βαθμούς και τοποθετήστε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε.
- Κόψτε τα αχλάδια σε μικρές φέτες, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε καυτό νερό πάνω τους, αφήνοντάς τους να αχνίζουν για 10 λεπτά. Έπειτα στεγνώστε τους.
- Όταν τα αχλάδια είναι έτοιμα, προσθέστε τα αχλάδια, τους χουρμάδες και το χυμό ενός πορτοκαλιού στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων. Πολτοποιήστε μέχρι να έχει την υφή που σας αρέσει.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή