Λαχταριστά muffins από τα χεράκια μας!

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/3 φλιτζάνι απλό γιαούρτι, ελληνικό
  • 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αχλάδια, τεμαχισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας [προαιρετικό]

 Εκτέλεση:

1- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε μια φόρμα για muffin.
2- Σκουπίστε τα τεμαχισμένα ή ψιλοκομμένα αχλάδια σε χαρτοπετσέτα για να απομακρύνετε την περίσσεια νερού.
3- Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη λευκή ζάχαρη και τη καστανή ζάχαρη.

4- Χτυπήστε το αυγό, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να συνδυαστούν και ρίξτε το στα στεγνά υλικά.
5 -Προσθέστε το αχλάδι και τα τσιπς σοκολάτας και ανακατέψτε. Το μείγμα θα πρέπει να είναι παχύ και χοντροκομμένο.

6- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για muffins και ψήστε για 10-15 για μικρά ή 18-20 λεπτά για κανονικά muffins. Θα είναι έτοιμα όταν εισάγοντας ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα θα βγαίνει καθαρή.
7. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 3-5 λεπτά προτού τα βγάλετε από τη φόρμα.

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή