Το μωρό σήμερα τρώει: Λαχταριστή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη!
Ένας πολύ καλός τρόπος για να μην χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη ή απλά για να μειώσετε τη ζάχαρη στα ψημένα προϊόντα είναι να χρησιμοποιήσετε φρούτα. Όταν τα φρούτα είναι ώριμα, δεν υπάρχει λόγος να τα γλυκαίνετε καθώς είναι από μόνα τους αρκετά γλυκά!
Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα μοναδικό παιδικό χαλί Kids!
[babyPostAd]Δοκιμάστε την παρακάτω μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά:
Για τη γέμιση:
- 1 μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 30 γρ χρυσές σταφίδες
- 3 κ.σ χυμό μήλου
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού cornflour
Για τη ζύμη:
- 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ Cornflour
- 70 γρ Βούτυρο
Λίγο γάλα για επάλειψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάλτε το μήλο, τις σταφίδες, το χυμό και τη βανίλια σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το μήλο. Ανακατεύουμε το 1/2 κουταλάκι του γλυκού cornflour με μια κουταλιά κρύο νερο, στη συνέχεια ανακατεύουμε, ώστε ο χυμός να πήξει και να καλύψει τα φρούτα. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC στο πάνω κάτω ή στους / 180oC στον αέρα.
Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπολ για να τρίψετε το βούτυρο στο αλεύρι. Προσθέστε κρύο νερό, ίσως 1-2 κουταλιές της σούπας μέχρι να αρχίσει η ζύμη να μην κολλάει στη χούφτα όσο πλάθετε.
Φέρτε τη ζύμη σε ένα καθαρό πάγκο ή σανίδα, συνέχεια αλευρώστε την επιφάνεια και ανοίξτε την μέχρι να γίνουν 2 λεπτές ζύμες.
Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων και κόψτε τους κύκλους.
Βάλτε μια κουταλιά της γέμισης σε κάθε κύκλο και έπειτα βάλτε από πάνω ένα σχεδιάκι της επιλογής σας από ζύμη (στις φωτογραφίες βλέπετε ζύμη σε σχήμα αστεριού) .
Αλείψτε λίγο κρύο γάλα και ψήστε για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι τραγανή και καφέ. Βάλτε σε μια σχάρα σύρμα, και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε να είναι λίγο πιο γλυκό και σερβίρετε ζεστό ή κρύο!
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή