Μωρό στο σπίτι: Πέντε ευτυχισμένες στιγμές που θα ζήσεις με το μωρό σου και δεν είχες φανταστεί πόσο σημαντικές είναι

Μωρό στο σπίτι: Πέντε ευτυχισμένες στιγμές που θα ζήσεις με το μωρό σου και δεν είχες φανταστεί πόσο σημαντικές είναι

Μωρό στο σπίτι

Μεγαλώνοντας ένα παιδί θα έρθεις πολλές φορές αντιμέτωπη με κάτι εντελώς καινούριο και πρωτόγνωρο! Είτε το βιώνεις εσύ η ίδια, είτε το μικρό σου που σιγά- σιγά ανακαλύπτει τον κόσμο, το κάθε ερέθισμα και ξεχωριστή εμπειρία θα μοιάζει σαν να ανοίγεται μπροστά σας ένας ολοκαίνουριος κόσμος, που δεν τον είχες φανταστεί!

[babyPostAd]Ναι, σαφώς, στιγμές όπως η πρώτη φορά που θα μπουσουλήσει το μωρό σου, που θα σταθεί στα ποδαράκια του, θα κάνει τα πρώτα βήματά του, θα σου χαμογελάσει και θα σε πει “μαμά” ή όταν πάει την πρώτη ημέρα στο σχολείο, όταν κάνει το πρώτο καρούμπαλο ή γρατσουνιστεί ή όταν τσακωθεί με ένα φίλο του και χρειαστεί παρηγοριά. Από αυτά τα μικρά “αλματάκια” των πρώτων χρόνων, μέχρι τις μεγάλες “κατακτήσεις” που θα πραγματοποιήσει μεγαλώνοντας και οδεύοντας προς την ενηλικίωση, οι στιγμές απέραντης ευτυχίας που θα νιώσετε παρέα θα είναι πολλές και όλες το ίδιο σημαντικές!

Εκείνο, όμως, που συχνά ξεχνάμε είναι πως σημαντικές στιγμές δεν είναι μόνο τα μεγάλα γεγονότα, οι επιτυχίες και τα κατορθώματα, αλλά και όλα εκείνα τα μικρά βηματάκια που γίνονται σε καθημερινή βάση και ίσως δεν έχουμε φανταστεί πως θα είναι τόσο ενθουσιώδη και ικανοποιητικά! Ξέρεις, από εκείνα που σε γεμίζουν συγκίνηση και χαρά, τόση που δεν περίμενες ποτέ ότι θα νιώσεις! Και όχι, δεν χρειάζεται να είσαι χαζο- μαμά για να δακρύσεις όταν το μικρό σου σου χαμογελάσει για πρώτη φορά! Γιατί κάθε νέα εμπειρία του μωρού σου αξίζει την ανάλογη προσοχή και τον ενθουσιασμό σου, όσο “μικρή” ή “μεγάλη” μπορεί να θεωρηθεί!

Φυσικά, κάθε μωρό είναι ξεχωριστό και κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο οτιδήποτε νέο προκύπτει, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει να “αγκαλιάζεις” τις μικρές χαρές που σου προσφέρει το μικρό σου και να τις αντιμετωπίζεις όπως ακριβώς θέλεις! Και για όλες εκείνες τις στιγμές που δεν είχες φανταστεί πως θα βιώσεις ως μοναδικές, θα πρέπει να έχεις ανοιχτές… κεραίες και να τις “ξετρυπώσεις”, να είσαι προετοιμασμένη και να τις εκτιμήσεις!

Και για να έχεις μερικά παραδείγματα για εκείνες τις χαρές που δεν περίμενες να πάρεις… ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Όταν σχηματίζεται μια… απροσδόκητη φιλία
Σε πολλές οικογένειες, πέρα από τα… βιολογικά παιδιά, υπάρχουν και εκείνα που περπατούν στα τέσσερα πόδια! Πολλές φορές έχεις ακούσει πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά ποτέ δεν σου είπαν πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος “αδερφός” ενός μωρού! Μην φοβάσαι να φέρεις σε επαφή τον οικογενειακό σκύλο με το μωρό σου! Είναι σίγουρο ότι οι δυο τους θα γίνουν αχώριστοι!

Όταν μοιράζεσαι μαζί του μια δική σου παιδική ανάμνηση
Όσο το μικρό σου μεγαλώνει, τόσο περισσότερο λαχταράς να του μάθεις τον κόσμο! Η αρχή του νήματος, όμως, βρίσκεται σε εσένα! Εσύ είσαι εκείνη που θα “χαράξεις” μια πορεία και ίσως δεν γνωρίζεις πως η πρώτη φορά που θα μοιραστείς μαζί τους μια δική σου παιδική συνήθεια θα έχει ανεκτίμητη αξία για σένα! Το αγαπημένο σου βιβλίο, το αρκουδάκι που δεν αποχωριζόσουν μικρή ή η αγαπημένη σου παιδική ταινία είναι στοιχεία που θα σας δέσουν περισσότερο και θα σε συγκινήσουν απεριόριστα!

Όταν του μαθαίνεις κάτι καινούριο που το ενθουσιάζει
Μπορεί να είναι από το μικρότερο, μέχρι το μεγαλύτερο πράγμα, αλλά ο ενθουσιασμός που θα δείξει ένα μωρό όταν αντικρίζει κάτι που δεν έχει ξαναδεί ποτέ θα σε κάνει απίθανα ευτυχισμένη! Μία καινούρια μελωδία, ένα νέο παιχνίδι, η στράτα του, ή ακόμη και μια καινούρια γεύση που θα το “εκστασιάσει”, μπορεί να σε κάνει να… λιώσεις!

Όταν κάνει τις πιο χαριτωμένες σκανδαλιές
Ξέρεις ότι τα μικρά μπορεί να είναι μεγάλα ζιζάνια και χωρίς να το καταλαβαίνουν να “ζωγραφίσουν” στο πρόσωπό σου το μεγαλύτερο χαμόγελο που μπορεί να χωρέσει! Να είσαι “ανοιχτή” για όλες αυτές τις μικρές, ακίνδυνες σκανδαλιές, γιατί θα τις ευχαριστηθείς όσο τίποτα! Μία… βουτιά στη γενέθλια τούρτα, μια “σφεντόνα” φρουτόκρεμας στα μουτράκια του ή ακόμη και τα μικροατυχήματα κατά τη διάρκεια της αλλαγής πάνας είναι βέβαιο ότι θα σου μείνουν αξέχαστα!

Κάθε φορά που ζείτε κάτι καινούριο
Η ζωή με ένα μωρό είναι γεμάτη “πρώτες φορές”! Ακόμη και αν έχεις ξαναβρεθεί στο ίδιο μέρος, στην ίδια ρουτίνα, κάνοντας το ίδιο πράγμα, όταν το δεις μέσα από το πρίσμα της ζωής με ένα μωράκι, τα πάντα γύρω από την εμπειρία σου αλλάζουν! Προσπάθησε να ζήσεις τη ζωή σου, όπως τη ζούσες, αλλά με νέο “βλέμμα” στα καθημερινά πράγματα! Γιατί εκείνα είναι που αξίζουν!

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ο εθισμός των γονιών στα social media βλάπτει σοβαρά τα παιδιά

Πότε και πως μιλούμε στα παιδιά μας για το σεξ – Τι λέμε σε κάθε ηλικία;

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε πριν αποκτήσετε παιδί