Multimasking: Η “έξυπνη” τάση ομορφιάς
Πώς φτιάχνουμε το προσωπικό μας κοκτέιλ περιποίησης που ταιριάζει στις εξειδικευμένες ανάγκες του προσώπου μας; Ας ξεκινήσουμε από το multimasking.
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]
Η τάση που ονομάζεται multimasking
Aυτό που ίσχυε μέχρι πρόσφατα είναι να εφαρμόζουμε μία μάσκα στο πρόσωπό μας για μία συγκεκριμένη δράση. Π.χ. για βαθιά θρέψη ή για αντιγήρανση. Όμως τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, η επιδερμίδα του προσώπου παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά ανά περιοχή. Στη ζώνη Τ είναι πιο λιπαρή, στο μέτωπο πιο ξηρή, σε κάποια σημεία φαίνεται άτονη και θαμπή. Ωστόσο, πλέον η ιδανική περιποίηση του προσώπου είναι εφικτή και μάλιστα από εμάς τις ίδιες, στη άνεση του σπιτιού μας, χάρη στην τεράστια ποικιλία από μάσκες ομορφιάς οι οποίες αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας.
Ετσι εφαρμόζουμε διαφορετικές μάσκες σε κάθε ζώνη του προσώπου, που αντιμετωπίζει ξεχωριστά την κάθε ατέλεια, αντί να χρησιμοποιούμε μία μάσκα που στοχεύει σε μία ανάγκη.
Η τάση αυτή λέγεται multimasking (παράφραση της λέξης «multitasking», που σημαίνει «πολυδιεργασία», δηλαδή ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών ενεργειών) και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής χάρη στα αποτελέσματα που προσφέρει.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουμε multimasking είναι να παρατηρήσουμε το πρόσωπό μας και τις ανάγκες που παρουσιάζει ανά ζώνη.
Μάσκες: Οι κατηγορίες τους
Οι μάσκες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη δουλειά που κάνουν.
– Για βαθύ καθαρισμό: Απευθύνονται στις περιοχές που έχουν μπλοκαρισμένους πόρους και ανομοιόμορφη υφή εξαιτίας του περιττού σμήγματος ή των ρύπων. Περιέχουν καθαριστικά συστατικά και εξυγιαντικούς παράγοντες, όπως ο άργιλος, και μικρούς κόκκους για ελαφριά απολέπιση.
– Για λάμψη: Περιποιούνται την άτονη επιδερμίδα που έχει χάσει τη λάμψη της και φαίνεται κουρασμένη. Συνήθως αυτή η συμπεριφορά είναι έντονη στα μάγουλα και στα ζυγωματικά. Στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, αμινοξέα και συστατικά που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία και ευνοούν την οξυγόνωση των κυττάρων. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο συστατικό είναι το εκχύλισμα από πιπέρι.
– Για ενυδάτωση: Προσφέρουν απαλότητα και υγρασία στις ξηρές περιοχές του προσώπου, που συνήθως είναι τα μάγουλα, η περιοχή γύρω από τα μάτια, γύρω από τα χείλη, αλλά και το μέτωπο, αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, και η μύτη, που ενίοτε ξεφλουδίζει. Στη σύνθεσή τους βρίσκουμε θρεπτικούς, καταπραϋντικούς και ενυδατικούς παράγοντες, όπως έλαιο καρύδας, εκχυλίσματα λεβάντας, πανθενόλη κ.ά.
– Για αντιγήρανση: Συσφίγγουν το δέρμα, λειαίνουν τις ρυτίδες και χαρίζουν άνεση και ελαστικότητα στα σημεία που παρουσιάζουν τάση χαλάρωσης, όπως στον λαιμό, στο οβάλ του προσώπου, στα ζυγωματικά, στα χείλη και στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Συνήθως περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους υαλουρονικό οξύ, που τροφοδοτεί τα κύτταρα με νερό, καθώς και βιταμίνες και λιπίδια (βρίσκονται σε διάφορα έλαια ή είδη βουτύρων, όπως π.χ. στο έλαιο τζοτζόμπα, στο βούτυρο καριτέ, στο βούτυρο κακάου κ.α.).
Τip: Για να κάνετε multimasking, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο. Προσφέρει ακρίβεια και κάνει την εφαρμογή πιο εύκολη αλλά και πιο απολαυστική.
Πηγή: vita.gr
Το διαβάσαμε στο womanoclock.gr