Να γιατί δεν άφησα κανέναν να με επισκεφτεί στο μαιευτήριο!

Να γιατί δεν άφησα κανέναν να με επισκεφτεί στο μαιευτήριο!

επισκεφτεί στο μαιευτήριο

Όταν ο κόσμος ακούει οτι γεννάς (και λέγοντας κόσμο εννοώ οικογένεια, φίλους, γείτονες, συναδέλφους κτλ), όλοι ανυπομονούν να δουν το μωρό! Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν είσαι κουρασμένη ή αν χρειάζεσαι ησυχία και ανάρρωση. Σαφώς θα σε ρωτήσουν ένα βιαστικό “πώς είσαι;” αλλά και αυτό θα γίνει ενώ κοιτάνε το μωρό…

[babyPostAd]Επειδή λοιπόν ήθελα την ησυχία μου ώστε να καταφέρω να δεθώ με το μωρό και να μπορέσω να θηλάσω, δεν επέτρεψα σε ΚΑΝΕΝΑΝ να με επισκεφτεί στο μαιευτήριο! Πολλοί με είπαν υπερβολική, αλλά πραγματικά δεν το μετανιώνω. Το μωρό ήρθε μετά από 24 ώρες ωδινών, 5 ώρες σπρωξίματος και τελικά χρειάστηκα επείγουσα καισαρική… Οι γονείς μου είχαν ήδη ενημερωθεί οτι θα με έβλεπαν αφού πήγαινα στο σπίτι και ο σύζυγος μου ανέλαβε να ενημερώσει τους υπόλοιπους οτι δεν δέχομαι καμία επίσκεψη. Έτσι, μείναμε η μικρή μας, τριμελής οικογένεια σε ένα δωμάτιο, λίγες ώρες αφού ήρθε ο γιος μου στον κόσμο.  Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσα και :

  1. Απόλαυσα τις στιγμές

Στην πορεία κατάλαβα πόσες λίγες στιγμές θα είχα μόνο για τους 3 μας… Από επιλογή ήξερα οτι δεν πρόκειται να κάνω δεύτερο παιδί και πραγματικά εκτίμησα αυτές τις στιγμές. Ο πρώτος θηλασμός, το πρώτο κλάμα, η πρώτη αγκαλιά, το πρώτο φιλί… Όλα ήταν αυστηρώς οικογενειακά!

      2. Θήλασα

Δεν ήθελα να αγχωθώ ή να νιώσω άβολα κατά τους πρώτους θηλασμούς. Το να έχω τον μπαμπά, τον πεθερό ή τον κάθε “άσχετο” να με κοιτάει θα με δυσκόλευε ακόμη περισσότερο – και ήδη χρειάστηκα βοήθεια από τις μαίες για να τα καταφέρω… Με το να είμαστε μόνο οι 3 μας μπόρεσα να αφοσιωθώ σε αυτό που πρέπει να κάνω και  να έχω μόνο τον σύζυγό μου για υποστήριξη!

      3. Δεν ντρεπόμουν για τις ορμόνες

Φυσικά και δεν εξαφανίζονται με το που γεννάει η γυναίκα… Τη μία στιγμή εκνευριζόμουν και την άλλη ήθελα να κλάψω κοιτάζοντας το πλάσμα που δημιούργησα! Είχα δίπλα μου μόνο τον άντρα μου, που έτσι και αλλιώς με ανεχόταν τους 9 δύσκολους μήνες της εγκυμοσύνης, και δεν ντρεπόμουν φυσικά μπροστά του.

Όπως καταλαβαίνετε, η απόφαση ήταν καθαρά δικιά μου και δεν μετανιώνω στιγμή γι’ αυτό! Σκεφτείτε πώς θα νιώθετε εσείς πιο άνετα και ακολουθήστε την καρδιά σας! Πάντως να θυμάστε: κανένας δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει επειδή επιλέξατε να μην δεχτείτε επισκέψεις στο μαιευτήριο!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

9 φράσεις που βγάζουν τις μαμάδες έξω από τα ρούχα τους!

Έμβρυο: Διάγραμμα βάρους και ύψους ανά εβδομάδα!

Στη μαμά που κρύβεται στο μπάνιο αυτήν τη στιγμή…