Η απάντηση στην καταγγελία της ΕΛΜΕ: «Δεν εκδιώχθηκαν οι μαθητές – Τους είπαν οι φύλακες να περιμένουν τη σειρά τους»

Η απάντηση στην καταγγελία της ΕΛΜΕ: «Δεν εκδιώχθηκαν οι μαθητές – Τους είπαν οι φύλακες να περιμένουν τη σειρά τους»

Η απάντηση στην καταγγελία της ΕΛΜΕ: «Δεν εκδιώχθηκαν οι μαθητές – Τους είπαν οι φύλακες να περιμένουν τη σειρά τους»

«Δεν εκδιώχθηκαν οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου – Τους είπαν οι φύλακες να περιμένουν τη σειρά τους» λέει αποκλειστικά στο veriotis.gr η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους καταγγέλλουν παρολίγο  απαγόρευση εισόδου και απαξιωτική συμπεριφορά των φυλάκων του Μουσείου των Αιγών και του Αρχαιολογικού Χώρου της Βεργίνας προς τους μαθητές γυμνασίου του Βόλου, δίνει η κ.Αγγελική Κοτταρίδη μιλώντας αποκλειστικά στο veriotis.gr. «Δεν απαξιώσαμε κανέναν, απλά τους είπαμε να περιμένουν τη σειρά τους, λόγω του όγκου των επισκεπτών την 8η Μαϊου, η οποία υπολογίστηκε σε πάνω από 1.600 άτομα» ήταν η απάντηση της Προϊσταμένης. «Κάθε χρόνο δεχόμαστε 100.000 μαθητές που μεταφράζεται σε 50-60 σχολεία την ημέρα, οπότε πρέπει να τηρείται σειρά προτεραιότητας. Ήταν η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που δεχθήκαμε τέτοια παράπονα» σχολίασε με νόημα η κ. Κοτταρίδη.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Σύμφωνα εξάλλου με την αναφορά των φυλάκων, οι ίδιοι είπαν στους μαθητές να περιμένουν τη σειρά τους μέσα στη σκάλα του τάφου, στην οποία λόγω χώρου, μπορούν να σταθούν 50 άτομα. «Εκείνη την ημέρα υπήρξε τρομακτική ροή επισκεπτών καθώς πέρα από σχολεία είχαμε και τουρίστες. Δεν τους είπε κανείς να φύγουν. Τα σχολεία συγκεντρώνονται από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι» επισήμανε η κ. Κοτταρίδη.

«Οι καθηγητές ήταν έτοιμοι να κάνουν μάθημα» λέει η ΕΛΜΕ Βόλου – «Δεν μας ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο» η απάντηση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη ο νόμος δεν επιτρέπει στους καθηγητές να κάνουν μάθημα σε χώρο μουσείου. Ωστόσο στο Μουσείο των Αιγών κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, ύστερα από αίτημα που πρέπει να υποβάλλει το ενδιαφερόμενο σχολείο. «Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλα τα σχολεία να κάνουν μάθημα αφού προετοιμαστούν οι καθηγητές και αφού πρώτα το δηλώσει το σχολείο. Δεν υπήρχε ανάλογο αίτημα από το συγκεκριμένο. Εξάλλου πρέπει να επισημάνω ότι το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουμε σαν εφορεία αρχαιοτήτων είναι πολύ σημαντικό με το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας και την υλοποίηση των προγράμματος Ξεναγώ στον Τόπο μου» υπογράμμισε η κ. Κοτταρίδη.

«Οι μαθητές εκδιώχθηκαν γιατί δεν είχαν ξεναγό» λέει η ΕΛΜΕ Βόλου – «Μόνο το 20% των επισκεπτών έρχεται με ξεναγό» απαντά η κ. Κοτταρίδη

Από τα γκρουπ που επισκέπτονται καθημερινά το Μουσείο των Αιγών και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας μόνο το 20%-30% έχουν ξεναγό, υπογραμμίζει η κ. Αγγελική Κοτταρίδη. «Φαντάζεστε να είχαμε ανάλογη συμπεριφορά σε όσους έρχονται χωρίς ξεναγό;» απάντησε ρητορικά η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. «Σύμφωνα με τις αναφορές που έχω, κάποιος ξεναγός που ήταν με το δικό του γκρουπ τους είπε να μην ακούν τη δική του ξενάγηση» επισήμανε η κ. Κοτταρίδη.

Τέλος όπως τονίζει και η ίδια, το έργο των φυλάκων είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς την περίοδο του Πάσχα και πριν την πρόσληψη ωρομισθίων, οι φύλακες εφάρμοσαν το διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα χωρίς να πάρουν ρεπό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο των τουριστών εξαιτίας και της σύμπτωσης του Ορθόδοξου Πάσχα με εκείνο των Καθολικών.

Πηγή:veriotis.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας