Διαχείριση κακοποίησης παιδιών: Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών

Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε Αθήνα, Αγρίνιο, Λάρισα, Χαλκίδα, Τρίπολη και Ηράκλειο, με στόχο να φτάσει παντού!

0
ΕΛΙΖΑ_ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Επόμενος σταθμός εκπαίδευσης η Κοζάνη, με τη συμμετοχή 150 Αστυνομικών απο τους νομούς Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κιλκίς. 1000 Αστυνομικοί έχουν ήδη εκπαιδευτεί και συνεχίζουμε δυναμικά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την πολύτιμη υποστήριξη των εταιρειών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Posted by ΕΛΙΖΑ - Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού on Tuesday, May 21, 2019

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στη ΜΚΟ ΕΛΙΖΑ, τον Όμιλο εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που δείχνουν στην πράξη τι σημαίνει συνεργασία με όλους τους φορείς και που δίνουν παράδειγμα πραγματικής κοινωνικής ευθύνης.

Το ΕΛΙΖΑ, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται αποκλειστικά με την κακοποίηση παιδιών, μαζί την Ελληνική Αστυνομία και τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώνουν δυνάμεις για το πρώτο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών.

Το ΕΛΙΖΑ αναλαμβάνει δράση σε όλη την Ελλάδα για να εκπαιδεύσει τους αστυνομικούς με τέτοιο τρόπο ώστε οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν -και τι να μην κάνουν- σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών. Δεν εστιάζονται σε θεωρητικό μέρος, αλλά δίνουν πρακτικές συμβουλές με συγκεκριμένο οδηγό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε έχοντας ήδη εκπαιδεύσει 1,000 αστυνομικούς σε περιοχές της Αθήνας, του Αγρινίου, της Λάρισας, της Χαλκίδας, της Τρίπολης και του Ηρακλείου με στόχο να πάει παντού. Τα προγράμματά τους συνεχίζονται σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.