Το παρακάτω διάγραμμα ύπνου δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή με ένα νεογέννητο!

Το παρακάτω διάγραμμα ύπνου δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή με ένα νεογέννητο!

Το παρακάτω διάγραμμα ύπνου δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή με ένα νεογέννητο!

Χάρη στα προγράμματα παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης και τις εφαρμογές καταμέτρησης θερμίδων, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πτυχή της ζωής μας που δεν μπορούμε να καταγράψουμε, να εξερευνήσουμε και να μελετήσουμε. Ο ύπνος σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά οι καινούργιες μητέρες είναι πολύ κουρασμένες για να αναλύσουν όλα τα δεδομένα!

 Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Ένας χρήστης του Reddit  δημοσίευσε ένα διάγραμμα το οποίο κατέγραφε κάθε κίνηση του μωρού – πότε κοιμόταν, πότε θήλαζε και πότε ήταν απλά ξύπνιο, από τον 3ο μήνα μέχρι και τον 17ο.

«Η σύζυγός μου άρχισε να συλλέγει δεδομένα μετά από τον τρίτο μήνα, επειδή κοντεύαμε να τρελαθούμε εξαιτίας της έλλειψης προβλεψιμότητας που έρχεται μαζί με το νεογέννητο», είπε. «Βρήκαμε ότι ήταν χρήσιμο και απλά συνέχισε.»

Καταγραφή

Το έγγραφο του Excel – στο οποίο «κάθε στήλη είναι μία ημέρα και κάθε σειρά είναι 15 λεπτά του χρόνου» μπορεί να φαίνεται συντριπτική από την πρώτη ματιά, αλλά είναι σαφές ότι αυτοί οι πρώτοι μήνες ήταν ακανόνιστοι, τουλάχιστον. Ο χρόνος ύπνου, σημειωμένος με μπλε χρώμα, διακόπτεται συνεχώς.

Γιατί τα καταγράψαμε όλα αυτά; «Είναι πολύ πιο εύκολο να κρατήσεις κάτι αν μπορείς να κάνεις σμίκρυνση για να δεις την πρόοδο«, είπε.

Είμαστε ευτυχείς που το έκαναν: φαίνεται ότι το πρόγραμμα ύπνου του μωρού τους άρχισε να ρυθμίζεται και ότι το παιδί τους πλέον κοιμάται δύο φορές την ημέρα. Νίκη!

(Οι πρώτοι 3 μήνες απλά μας τρομάζουν και μας θυμίζουν τις δικές μας άυπνες μέρες και νύχτες!)

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας