Το θαύμα κράτησε λίγο … Έχασε τη μάχη το βρέφος που είχε ανανήψει

Το θαύμα κράτησε λίγο … Έχασε τη μάχη το βρέφος που είχε ανανήψει

Το θαύμα κράτησε λίγο … Έχασε τη μάχη το βρέφος που είχε ανανήψει

Μπορεί το τρίμηνο βρέφος ν’ ανένηψε 45 λεπτά μετά τον θάνατό του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Μακάριου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το τρίμηνο βρέφος, όταν επανέκτησε στις 19 Φεβρουαρίου καρδιακή λειτουργία, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνωειδή εμφορά.

Η μητέρα κατέθεσε στην Αστυνομία ότι πριν από τρεις ημέρες, ενώ το βρέφος βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε και χτύπησε στο μέτωπο, χωρίς όμως να ανησυχήσει κανένα από τα μέλη της οικογένειας, ώσπου ξεκίνησαν οι εμετοί.

Τότε, το τριών μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εισροφήσει εμέσματα και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρις ότου αποκαταστάθηκε η καρδιακή, αλλά όχι και η εγκεφαλική λειτουργία του βρέφους.

Ακολούθως, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και πήραν κατάθεση από τη μητέρα του βρέφους για τον τρόπο με τον οποίο αυτό τραυματίστηκε και υπό ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Πηγή:  sigmalive

Το διαβάσαμε στο madata.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας