Οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι πολύτιμοι γιατί…

Οι νυχτερινοί θηλασμοί είναι πολύτιμοι γιατί…

Ο κόσμος είναι γεμάτος από κουρασμένους γονείς. Το διαδίκτυο γέμισε από άυπνες, κουρασμένες μητέρες που ανησυχούν και ρωτούν αν τα μωρά τους είναι φυσιολογικό που ξυπνούν συνέχεια τη νύχτα για να θηλάσουν.
[babyPostAd]Αναρωτιούνται γιατί τα μωρά που πίνουν φόρμουλα κοιμούνται περισσότερο και όλη νύχτα; Πρέπει να ξυπνάνε ένα μωρό που θηλάζει τη νύχτα ή όχι;

Ξέρετε ότι:
Ξέρετε ότι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του γάλακτος (προλακτίνη) αυξάνεται περισσότερο τη νύχτα;

Ότι το λίπος του γάλακτος είναι περισσότερο το απόγευμα και τη νύχτα;

Ξέρετε ότι τα βρέφη δεν έχουν μελατονίνη (ορμόνη που βοηθάει στον ύπνο); Και τι περιέχει μελατονίνη; Ναι, το μητρικό γάλα που παράγεται τη νύχτα!!Και βοηθάει το βρέφος να αναπτύξει το δικό του κιρκάδιο ρυθμό στον ύπνο ώστε κάποια στιγμή να ξεχωρίζει τη μέρα με τη νύχτα και να αρχίζει από μόνο του να κοιμάται πιο πολύ.

Ξέρετε ότι μία εργαζόμενη μητέρα που θηλάζει και νύχτα μπορεί να περιορίσει τις φορές που χρειάζεται να κάνει άντληση μέσα στην ημέρα; Νόμος προσφοράς και ζήτησης που βασίζεται στο 24ωρο ρολόι και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και γιατί τα μωρά που πίνουν φόρμουλα έχουν πιο αραιά γεύματα και κοιμούνται πολύ; Γιατί ή φόρμουλα περιέχει δύσπεπτες πρωτεΐνες. Γιατί αργούν να χωνέψουν το γάλα και όχι γιατί είναι πιο ήρεμο από το δικό σου μωρό… και είναι καλό ένα νεογέννητο να κοιμάται πολλές ώρες; ΟΧΙ γιατί αφυδατώνεται!!

Άρα σκεφτείτε ότι στο μωρό σας που ξυπνάει 2 ή 3 φορές τη νύχτα για να θηλάσει τους πρώτους μήνες του κάνετε ένα δώρο!! Πολλές δυσκολίες στη διατήρηση του θηλασμού ξεκινούν επειδή πολύ γρήγορα κόβονται οι νυχτερινοί θηλασμοί!!

Άρα, απευθύνομαι σε εσάς μανούλες που θα γεννήσετε και θέλετε να θηλάσετε ή και σε εσάς που γεννήσατε και θηλάζετε. Αν όλα βαίνουν καλά (γιατί υπάρχουν και περιστατικά δύσκολα που θέλουν ειδική προσπάθεια) κάντε υπομονή και προσπάθεια με το θηλασμό και το μέλλον θα σας αποζημιώσει.

Αυτό το ζωντανό υγρό έχει τη μαγική ιδιότητα να προσαρμόζεται ξεχωριστά σε κάθε ανάγκη του βρέφους!!

Πηγή: Μαίες – Κέντρου Υγείας Κεραμεικού

Το διαβάσαμε στο: mitrikosthilasmos.com