Νόστιμοι, τραγανοί ,”Παραδοσιακοί” πατατοκεφτέδες!

Την συνταγή μας την έδωσε η κα Σταυρούλα Τοκαμάνη.

Τόπος προέλευσης: Θράκη

Υλικά:

4 Πατάτες βρασμένες
Μισό δεματάκι άνηθο
¾ του ποτηριού νερό
2 φακελάκια μαγιά η ½ από την υγρή
1 φλιτζάνα νερό χλιαρό
5 φλιτζάνες αλεύρι
λίγο αλάτι και ζάχαρη
1 κουταλιά λαδάκι

Πληροφορίες για το μαγείρεμα:

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύω την μαγιά .Ρίχνω , το αλεύρι ,το αλάτι τη ζάχαρη, το λαδάκι και τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω στην άκρη να φουσκώσει. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ χαλαρή.

Σε ένα μπολ βάζω τα κομματάκια της πατάτας τον άνηθο και το πιπέρι . Κάνω τη ζύμη μπαλίτσες μικρές .Παίρνω κάθε φορά από μια μπαλίτσα την απλώνω λίγο επάνω στο χέρι μου και βάζω επάνω λίγο από ην γέμιση με την πατάτα.

Κλείνω τις άκρες καλά και τηγανίζω τις μπαλίτσες σε πολύ καυτό λάδι. Όταν τις βγάζω από το τηγάνι τις τοποθετώ σε χαρτί της κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.