Ο Batman ζει σε καταυλισμό προσφύγων και δεν φορά μπέρτα… (Βίντεο)

Ο Batman ζει σε καταυλισμό προσφύγων και δεν φορά μπέρτα… (Βίντεο)

n-WAR-CHILD-HOLLAND-large570

Το βίντεο ανοίγει με την εικόνα ενός μικρού παιδιού να κουβαλά ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο νερού ανάμεσα στις σκονισμένες σκηνές ενός προσφυγικού καταυλισμού. Βλέπεις τα βρώμικα ρούχα του και τις φαγωμένες σαγιονάρες του, αλλά το κλίμα που σου δημιουργεί το βίντεο δεν είναι δυσάρεστο, μάλλον το αντίθετο. Χαρούμενη μουσική, ήλιος, ευχάριστη διάθεση και ο Batman.

Ναι, ο Batman. O γνωστός.

Ο οποίος εμφανίζεται από το πουθενά, παίρνει το δοχείο από τον ώμο του μικρού, τον πιάνει από το χέρι και ξεκινούν να περπατούν μαζί, χαμογελαστοί στον καταυλισμό. Τους βλέπεις να παίζουν «αεροπλανάκι», κρυφτό και μπρα-ντε-φερ, να πετάνε χαρταετό, τον Batman να παίζει μουσική γύρω από τη φωτιά και να διασκεδάζει τα υπόλοιπα παιδιά του καταυλισμού, όλα είναι υπέροχα, όλα είναι φωτεινά, όλα είναι γεμάτα διασκέδαση, κέφι και αισιοδοξία. Μέχρι που η φαντασία ξεθωριάζει και δίνει τη θέση της στην πραγματικότητα. Η οποία, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το άνωθεν, ειδυλλιακό παραμύθι.

Η φαντασία είναι το μόνο εφόδιο που έχουν τα «παιδιά του πολέμου» για να δραπετεύσουν από τον εφιάλτη που βιώνουν καθημερινά και ο οργανισμός War Child Holland το ξέρει πολύ καλά αυτό. Έτσι, με τη βοήθεια της εταιρείας παραγωγής Bee On Set δημιούργησαν το παραπάνω, υπέροχο μέσα στη σκληρή αλήθεια του, βίντεο για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα και να βοηθήσουν τα παιδιά των Σύριων προσφύγων που ζουν στις προσφυγικές κατασκηνώσεις ανά την Ευρώπη. Γιατί ο Batman μπορεί να μην είναι αληθινός (από όσο ξέρουμε, τουλάχιστον) οι σούπερ ήρωες όμως είναι και ζουν ανάμεσά μας. Απλά όχι με τη μορφή που τους έχουμε συνηθίσει.

huffingtonpost.gr