Ο «καλός» και ο «κακός» γονιός: Γεφυρώστε τις διαφορές σας

Ο «καλός» και ο «κακός» γονιός: Γεφυρώστε τις διαφορές σας

Προσπαθείτε να ακολουθείτε πιστά τους κανόνες γύρω από το φαγητό αλλά ο σύντροφός σας του δίνει «κρυφά» γλυκίσματα. Εκείνος συμφωνεί με τα time- outs αλλά εσείς όχι. Εκείνος αρνείστε να ενδώσει στα παρακάλια του αλλά εσείς λυγίζετε και υποκύπτετε με την μία…

[babyPostAd]Ίσως να μην είχατε συνειδητοποιήσει πριν γεννηθεί το παιδί σας πως έχετε πολύ διαφορετικό στυλ από το σύντροφό σας όσον αφορά στην ανατροφή του μικρού σας. Κι όμως είναι ώρα να μάθετε πώς θα συνδυάσετε τις διαφορετικές προσεγγίσεις στη διαπαιδαγώγηση ή την ανατροφή πριν αυτές γίνουν η κυρίαρχη αιτία τσακωμού.

Ενημερωθείτε. Εσείς μπορεί να έχετε τις δικές σας ιδέες για το πώς πρέπει να διαπαιδαγωγήσετε το μικρό σας αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι αποτέλεσμα έχει κάθε σας πρακτική ή πράξη. Του προσφέρει κάτι, το βοηθάει να αναπτυχθεί ή στην πραγματικότητα προκαλεί επιπτώσεις (π.χ. στην ψυχολογία ή την ανεξαρτησία του); Ρωτήστε τον παιδίατρό σας και διαβάστε μαζί βιβλία και έρευνες.

Στο σύζυγό μου: Μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς εσένα με τα παιδιά, αλλά δε θέλω

Συζητήστε. Είναι σημαντικό να έχετε μια κοινή γραμμή… πλεύσης, ώστε να μην καταλήξει κάποιος από εσάς να είναι ο «κακός» της υπόθεσης. Συζητήστε υποθετικά σενάρια πριν αυτά συμβούν και καταλήξτε σε μία κοινή αντιμετώπιση λαμβάνοντας, φυσικά, υπ’ όψιν όλα όσα σας δίδαξε η προηγούμενη έρευνά σας.

Αναλύστε τα γεγονότα. Συζητήστε για την αποτελεσματικότητα των πρακτικών πειθαρχίας μέχρι στιγμής. Τοποθετείτε ξανά σχετικά με τους στόχους σας και δείτε ποιος από εσάς και με ποιον τρόπο βοήθησε στο να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Κάντε αλλαγές όπου χρειάζεται.

Ζητήστε βοήθεια. Ρωτήστε τους γονείς ή τους φίλους σας για να σας μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες. Ειδικά οι φίλοι που έχουν παιδιά λίγο μεγαλύτερα από τα δικά σας θα αποτελέσουν μια καλή πηγή βοήθειας, καθώς θα σας πουν τι λειτούργησε και τι όχι. Βέβαια, έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, οπότε ίσως χρειαστούν πολλές δοκιμές μέχρι να βρείτε τι ταιριάζει στο δικό σας.

Κρατήστε τις διαφωνίες μεταξύ σας. Φροντίστε να μην έρχεστε σε αντιπαράθεση σχετικά με τις πρακτικές πειθαρχίας και διαπαιδαγώγησης μπροστά στα παιδιά σας. Τέτοιου είδους διαφωνίες που δείχνουν ότι δεν έχετε και οι δύο τον έλεγχο, δημιουργούν ένταση και άγχος στο παιδί και μοιάζουν με ένα παιχνίδι «ποιος θα πάρει την εξουσία».

Παραμείνετε πιστοί στους κανόνες που θέτετε. Αν συμφωνήσετε ότι τελικά θα διαφωνείτε, το ανακουφιστικό είναι ότι σημασία έχει να παραμείνετε πιστοί στις τακτικές που ακολουθείτε για την πειθαρχία ή τη διαπαιδαγώγηση ώστε να μεταφέρετε το μήνυμα που θέλετε στο μικρό σας, ακόμα και αν μεταξύ σας ερμηνεύετε διαφορετικά την τιμωρία ή την επιβράβευση.

Πηγή: HappyParenting.gr

Το διαβάσαμε στο altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η συγκινητική εξήγηση ενός μπαμπά, όταν ρωτήθηκε γιατί ενδιαφέρεται ακόμη για την πρώην γυναίκα του

32 συγκλονιστικές φωτογραφίες θηλασμού που πρέπει να δείτε!