Ο καιρός αλλάζεί: Ήρθε η ώρα για σπιτική λεμονάδα απ’ τα χεράκια μας!

Ο καιρός αλλάζεί: Ήρθε η ώρα για σπιτική λεμονάδα απ’ τα χεράκια μας!

Η θερμοκρασία ανέβηκε, η σκόνη απ’ την Αφρική έφυγε και ο ήλιος βρήκε ξανά τη θέση του στον ουρανό μας. Κι επειδή ο καιρός “μυρίζει” Καλοκαίρι σήμερα, εμείς φτιάχνουμε σπιτική λεμονάδα.

Και σε ποιον δεν αρέσει η σπιτική λεμονάδα; Μας θυμίζει λίγο τα παιδικά μας χρόνια, τότε που ήταν το αγαπημένο μας ρόφημα και η γιαγιά μας έφτιαχνε πάντα την καλύτερη.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Επειδή σήμερα οι συνθήκες είναι ιδανικές, είναι Παρασκευή και ο καιρός είναι υπέροχος, βρήκαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα που τόσο μας είχε λείψει!

Τι θα χρειαστείς για τη λεμονάδα;

Για γαρνιτούρα:

Πώς θα φτιάξεις τη σπιτική λεμονάδα;

Συνταγή:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα αγγούρια μας. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και αφήνουμε τη φλούδα σε ένα μπολ.
  2. “Χτυπάμε” λίγο τα φύλλα μέντας και το ξύσμα λεμονιού με το γουδί και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τα μεταφέρουμε σε ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα.
  3. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στo μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.
  4. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μαζί με ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Συνδυάζουμε αυτό το μείγμα με χυμό αγγουριού και αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού και μέντα.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και σερβίρουμε με παγάκια , φύλλα μέντας και φέτες από αγγούρι.

Πηγή:ipop.gr