Ο μοναδικός δεσμός μητέρας-παιδιού αποτυπώθηκε σε μία ακτινογραφία!

Ο μοναδικός δεσμός μητέρας-παιδιού αποτυπώθηκε σε μία ακτινογραφία!

Screen-Shot-2015-12-18-at-10.32.08-AM

Οι ακτινογραφίες εγκεφάλου συνήθως γίνονται για να ανιχνεύσουμε έναν όγκο ή αιμοφόρα αγγεία που δεν λειτουργούν σωστά, αλλά μια νευρολόγος χρησιμοποίησε την ακτινογραφία για να αποτυπώσει μια πολύ τρυφερή στιγμή.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Η Rebecca Saxe, καθηγήτρια νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, αποφάσισε να αποτυπώσει την στιγμή που κρατάει αγκαλιά και φιλάει τον δύο μηνών γιο της, Πέρκυ,σε μία μαγνητική τομογραφία.

mother-baby-mri

Σε κάποιους κάνει εντύπωση το πόσο λεπτό είναι το κρανίο του μωρού, “πόσο μικρή απόσταση υπάρχει ανάμεσα στον εγκέφαλο του και τον εξωτερικό κόσμο”, ενώ άλλοι παρατηρούν ότι έχει σχεδόν το ίδιο σχήμα και μέγεθος με τον εγκέφαλο της μητέρας του. Ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα χέρια τους, θα δούμε ότι η αναλογία τους είναι πολύ μικρότερη.

Επειδή από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η φωτογραφία πολλοί έκαναν λόγο για την περιττή ακτινοβολία που δέχτηκε το μωρό η Saxe τους διαβεβαιώνει ότι χρησιμοποίησε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην τον εκθέσει σε κίνδυνο κατά την διάρκεια της «φωτογράφησης». Το μωρό φορούσε ωτασπίδες και δεν κινδύνευε στο ελάχιστο.

Αυτή η μοναδική φωτογράφιση μας δείχνει τον μοναδικό δεσμό ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί της, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας ή επιλογών. Η αγάπη ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί είναι απλά μοναδική και παγκόσμια!

Πηγή: scarymommy.com

Μετάφραση: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή – babyradio.gr