Ο σημαντικότερος λόγος που οι γυναίκες καριέρας καταφεύγουν στην κατάψυξη ωαρίων

Ο σημαντικότερος λόγος που οι γυναίκες καριέρας καταφεύγουν στην κατάψυξη ωαρίων

κατάψυξη ωαρίων

Δεν είναι γιατί δίνουν προτεραιότητα στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα μιας νέας αμερικανικής έρευνας.

[babyPostAd]Οι εργαζόμενες γυναίκες καταψύχουν τα ωάριά τους «λόγω της έλλειψης μορφωμένων αντρών για γάμο», όπως έδειξε μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπάρχει «υπερπληθώρα» πτυχιούχων γυναικών που αγωνίζονται να βρουν ένα σύντροφο και οι οποίες «αγωνιούν» να παρατείνουν με κάποιον τρόπο τη γονιμότητά τους.

Το δείγμα στο οποίο βασίστηκαν οι ερευνητές είναι μικρό -150 γυναίκες που έχουν καταψύξει ωάρια- ωστόσο ένα εντυπωσιακό 90% σχολίασε ότι αδυνατεί να βρει τον κατάλληλο σύντροφο.

Σύμφωνα με μία από τους συγγραφείς της μελέτης, τη dr Marcia Inhorn, το συγκεκριμένο εύρημα αμφισβητεί το στερεότυπο σύμφωνα με το οποίο μια γυναίκα καθυστερεί να αποκτήσει παιδί γιατί θέλει να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της. «Οι γυναίκες [της έρευνας] εξέφρασαν τη θλίψη τους που λείπει ένας άντρας από τη ζωή του και βλέπουν την κατάψυξη ωαρίων ως έναν τρόπο να κερδίσουν χρόνο ενώ συνεχίζουν να αναζητούν σύντροφο», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: childit.gr