“Όχι, δεν είναι παιδιά αυτά” – της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη

Όχι, δεν είναι δικαιολογία το “είναι παιδιά” για τις εγκληματικές ενέργειες.

Ευτυχώς, το τυφλό γατάκι που δέχθηκε χυδαία επίθεση, κατάφερε να επιβιώσει και τα παιδιά θα δώσουν απολογία και θα πληρώσουν πρόστιμο. Η στάση του πατέρα ήταν η τυπική τύπου “έλα μωρέ, παιδιά είναι”..

Ξέρετε, παιδιά υπήρξαν όλοι οι άνθρωποι επάνω στη ζωή αυτή. Και οι βλακείες έδιναν και έπαιρναν, με τη διαφορά όμως ότι μία βλακεία σκάει σα φούσκα επάνω μας και έχει κακό αντίκτυπο σε εμάς. Βλακεία είναι να φύγεις από το σπίτι σου Τετάρτη βράδυ και να επιστρέψεις Παρασκευή πρωί, βλακεία είναι να βγεις το βράδυ και να αργήσεις υπερβολικά δίχως να ενημερώσεις. Είναι βλακείες, επειδή σε εμάς έχουν αρνητική επιρροή, απόρροια της άγνοιας κινδύνου που έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι.

Το να κακοποιείς αθώα ζώα ή παιδιά όμως, δεν είναι παιδική βλακεία. Είναι εγκληματική πράξη, η οποία άλλα πρόσωπο και οφείλεται στην απουσία σωστής διαπαιδαγώγησης και έλλειψης βασικών ανθρωπιστικών αξιών.

Όχι, δεν είσαι παιδί όταν κακοποιείς, όταν πουλάς ναρκωτικά, όταν χτυπάς παιδιά, όταν ασκείς βία στους αδύναμους. Είναι ένα ανήλικο παιδί που μέλλει να εξελιχθεί σε έναν μελλοντικό ενήλικο κίνδυνο. Όχι, η πράξη δεν είναι λιγότερο κακή επειδή “είναι μία ψωρόγατα”. Ο σεβασμός στη ζωή έγκειται σε κάθε πλάσμα, το να αγαπάς τα ζώα είναι και αυτό ένα δείγμα πολιτισμού.

Όχι, δεν είναι παιδιά. Σε αυτά τα θέματα δεν είναι παιδιά…