«Όχι πάνω από δύο σνακ την ημέρα στα παιδιά» προειδοποιούν οι ειδικοί

σνακ την ημέρα στα παιδιά

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας δίνει συμβουλές για τη σωστή διατροφή των παιδιών

Μέχρι δύο σνακ  με χαμηλή θερμιδική αξία πρέπει να τρώνε τα παιδιά 5-11 ετών για να αποφύγουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να αντικαταστήσουν τις σοκολάτες και τα τσιπς που δίνουν παιδιά κάτω από 11 ετών με δύο «υγιεινά» σνακ, που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες το ένα.

Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε ο Οργανισμός, τα παιδιά τρώνε τρεις φορές περισσότερη ζάχαρη απ’ ότι χρειάζεται. Η μισή προέρχεται από ανθυγιεινές τροφές και ζαχαρούχα αναψυκτικά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ένα παιδί τρώει περίπου 400 μπισκότα το χρόνο.
Το επόμενο διάστημα, στη Μεγάλη Βρετανία θα γίνει μια μεγάλη καμπάνια σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για το σωστό τρόπο διατροφής.

Πέραν των 100 θερμίδων, οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες των σνακ για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λιπαρά ή αλάτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στη Βρετανία τα παιδιά καταναλώνουν τουλάχιστον τρία ανθυγιεινά σνακ και αναψυκτικά την ημέρα, ενώ το ένα τρίτο καταναλώνει πάνω από τέσσερα. Επίσης, κάθε χρόνο ένα παιδί τρώει περίπου 400 μπισκότα, πάνω από 120 κομμάτια κέικ και κουλούρια, 100 συσκευασίες γλυκού, 70 ράβδους σοκολάτας, 70 παγωτά και 150 ποτήρια αναψυκτικών και χυμών με ζάχαρη.