Οι γονείς γνωρίζουν τον πυρήνα του παιδιού τους

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη

“Να μην το μάθει αυτό η μητέρα μου”, “δεν πρέπει να το καταλάβουν οι γονείς μου”. Όλοι οι άνθρωποι αισθανόμαστε πολλές φορές την ανάγκη να αποκρύψουμε σημαντικές πληροφορίες της προσωπικής μας ζωής από τους γονείς μας. Δε θέλουμε να τους πληγώσουμε, όταν διαπιστώσουμε πως πράξαμε ή γίναμε κάτι ενάντια στις προσδοκίες τους, ως μία προσπάθεια θεϊκού ενστίκτου για συγχώρεση.

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να αναρωτηθούμε: Οι γονείς μας τι ξέρουν για εμάς; Ένας γονιός που βρίσκεται σε αυτό το ρόλο με απόλυτη συνείδηση, τι μπορεί να γνωρίζει για εμάς;

Ο καλός γονιός γνωρίζει τα πάντα για μας, καταλαβαίνει αυτά που εμείς του κρύβουμε, ξέρει να αντιλαμβάνεται τον πυρήνα μας. Ο πραγματικά καλός γονιός βλέπει με δικό του κριτήριο, με το ένστικτο του γονιού, όλα αυτά που εμείς φοβόμαστε να του αποκαλύψουμε. Απλώς, επιλέγει να σιωπήσει διότι μπορεί να κρίνει πως αυτός δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αποκαλύψει πως γνωρίζει.

Οι γονείς μας ξέρουν τον πυρήνα μας, μας συναισθάνονται. Μη νομίζεις πως τους ξεγελάς. Και αναφέρομαι πάντα στους καλούς γονείς..