Οι ξένες γλώσσες κάνουν καλό

Ζούμε σε μια εποχή όπου ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με ξένους πολιτισμούς και γλώσσες. Από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, την μουσική και το χορό μέχρι το διαδίκτυο και την pop κουλτούρα. Στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό κόσμο, η ευκαιρία για επικοινωνία με μια ξένη κουλτούρα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι το απαραίτητο εργαλείο που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη. Στην ουσία σου ανοίγει νέους ορίζοντες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί η όλη διαδικασία της εκμάθησης να εξελιχθεί σε κάτι το πολύ διασκεδαστικό ανεξαρτήτως ηλικίας. Εκμάθηση μιας γλώσσας δεν είναι μόνο η γραμματική ή το συντακτικό, αλλά το ταξίδι μέσα από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Ίσως να είναι ευκολότερο για κάποιον να μάθει μια ξένη γλώσσα σε παιδική ηλικία αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για οποιονδήποτε! Ακόμη και για κάποιον που συνήθως αναρωτιέται τι ξένη γλώσσα να μάθουν τα παιδιά του… Λοιπόν, αγαπητοί γονείς, τι θα λέγατε για εκείνα τα μαθήματα ισπανικών που πάντα ονειρευόσασταν;

Το γνωρίζετε και εσείς, η καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη. Μπορεί να σας προσφέρει νέες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Μια ξένη γλώσσα, ιδιαίτερα εάν είναι γλώσσα υψηλής ζήτησης, ίσως είναι το καταλυτικό κριτήριο για την επιλογή υποψηφίου για μια θέση εργασίας. Για παράδειγμα, γλώσσες όπως τα κινέζικα, τα αραβικά και τα ρώσικα σε συνδυασμό με μια καλή γνώση αγγλικών, μπορούν να κάνουν έναν υποψήφιο εξαιρετικά ελκυστικό στα μάτια μιας εταιρίας που δραστηριοποιείται στις αγορές αυτές.

Για πολλούς από μας όμως, η καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι κυρίως το διαβατήριο για αξέχαστες διακοπές και εμπειρίες. Τα ισπανικά πιο συγκεκριμένα, είναι από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου μιας και είναι η επίσημη γλώσσα για πάνω από 20 χώρες. Επιπλέον, ομιλούνται σε πολλές περισσότερες μιας και υπάρχουν αναρίθμητοι ισπανόφωνοι πληθυσμοί σχεδόν παντού. Φανταστείτε να βρίσκεστε στην Ισπανία και να μπορείτε όχι μόνο να συνεννοείστε με τους ντόπιους, αλλά να έχετε πραγματική επικοινωνία, ανακαλύπτοντας από πρώτο χέρι τους ανθρώπους, τον παλμό και την κουλτούρα της χώρας. Αλλά μην νομίζετε ότι είναι μόνο τα ταξίδια, είναι κυρίως η επαφή με τον πολιτισμό. Ο ισπανόφωνος κινηματογράφος αλλά και η ισπανική λογοτεχνία, έχοντας προσφέρει μοναδικά αριστουργήματα στον παγκόσμιο πολιτισμό, θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι από την στιγμή που θα γνωρίζετε την γλώσσα. Μόνο γι’ αυτό αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά να ξεκινήσετε μαθήματα ισπανικών.

Τελικά, η διαδικασία της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας, ενδέχεται να έχει και άλλες ευεργετικές επιπτώσεις που ίσως δεν τις είχατε φανταστεί. Πολλές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που μιλούν μια δεύτερη ή και περισσότερες γλώσσες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν νοσήματα όπως η άνοια και το Αλτσχάϊμερ να εμφανίζονται με μεγαλύτερη καθυστέρηση στη ζωή τους σε σχέση με ανθρώπους που απλά μιλούν την μητρική τους. Λίγο είναι αυτό;

Και κάτι ακόμη… Η δυνατότητα να επικοινωνείς σε μια ή περισσότερες ξένες γλώσσες προσφέρει μια βαθειά ψυχική ευχαρίστηση. Ίσως αυτό να είναι η σημαντικότερη ανταμοιβή. Βάλατε ένα στόχο που ούτε το φανταζόσαστε και καταφέρατε να το επιτύχετε. Σε αυτή την προσπάθεια, είναι σημαντικό να επιλέξεις τον κατάλληλο συνεργάτη. Στο Siountri School ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για κατακτήσετε το στόχο σας. Θα σας αναλάβουν καθηγητές που έχουν μητρική τη γλώσσα της επιλογής σας και θα σας βοηθήσουν να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα!