Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βάρος του νεογέννητου μωρού!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βάρος του νεογέννητου μωρού!

βάρος του νεογέννητου μωρού

Και ποια μαμά δεν αγχώνετε αν το μωρό της παίρνει το σωστό βάρος! Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά τη γέννηση σχεδόν όλα τα νεογέννητα χάνουν βάρος.

Θα ξαναπάρουν το χαμένο βάρος τους, μέσα σε 10 έως 15 ημέρες μετά την γέννηση τους. Βασικά όλο το άγχος το έχουν όταν το παιδί θηλάζει γιατί δεν βλέπουν την ποσότητα που καταναλώνει.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Μωρά που δεν είναι άρρωστα και τρέφονται κανονικά, συνήθως το βάρος που παίρνουν κυμαίνεται από 20 έως 30 γραμμάρια το πολύ την ημέρα, για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Μετά τον τρίτο μήνα η ημερήσια αύξηση σε βάρος μειώνεται.

Οι τρεις πρώτοι μήνες

Αυτό σημαίνει ότι ένα φυσιολογικό βρέφος τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του θα έχει μια αύξηση στο βάρος του από 600-900 γραμμάρια ή και περισσότερο τον μήνα.

Ωστόσο, ο μόνος ειδικός για το βάρος που παίρνει το μωρό είναι μόνο ο παιδίατρος σας.

Μετά τον τρίτο μήνα

Μετά τον τρίτο μήνα η αύξηση του βάρους συνήθως μειώνεται σε 300 ή 600 γραμμάρια τον μήνα, και μετά τον πέμπτο ακόμα περισσότερο.
Θα διπλασιάσουν το βάρος γέννησής τους, γύρω στον 4ο μήνα της ζωής τους. Θα το τριπλασιάσουν γύρω στον 1ο χρόνο της ζωής τους και θα το τετραπλασιάσουν, γύρω στα δύο τους χρόνια.

Ο δεύτερος χρόνος

Κατά την διάρκεια του δεύτερου χρόνου της ζωής τους, το βάρος τους αυξάνεται κατά 250gr τον μήνα. Μετά το δεύτερο έτος ζωής, η αύξηση του βάρους είναι περίπου 2,3 Kg τον χρόνο.

Πηγή:govastileto.gr