Όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί σου για την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο!
Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη μέρα τόσο για το παιδί όσο και τη μαμά. Λίγο το παιδί που δε θέλει να αποχωριστεί τη μαμά και κλαίει, λίγο η μαμά που βλέπει το παιδί της να κλαίει και δε μπορεί, καταλαβαίνεις. Εντάξει, μπορεί να είναι μια μέρα δύσκολη όμως μπορείς να την κάνεις πιο εύκολη και για τους δύο σας. Πως; Οργανώνοντας μαζί την τσάντα του παιδιού για την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο.
[babyPostAd] Με αυτόν τον τρόπο θα μπει το παιδί αλλά και εσύ στην φιλοσοφία του “ετοιμάζω την τσάντα μου για το σχολείο”. Είναι μια διαδικασία που το παιδί σου θα λατρέψει μιας και θα έχει να κάνει με αγορά πραγμάτων για εκείνο και θα έχει την ευκαιρία να τα διαλέξει μόνο του- φυσικά με την κατάλληλη καθοδήγηση σου. Πάμε να δούμε, όμως όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί σου για την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο. Μην πας για ψώνια και δεν ξέρεις τι πρέπει να προμηθευτείς!
Προετοιμάζοντας την τσάντα για το νηπιαγωγείο
Σχολική τσάντα
Φυσικά ξεκινάμε με την σχολική τσάντα. Διαλέξτε μαζί μια τσάντα που να την κοιτάει και να του φτιάχνει τη διάθεση, αλλά και να έχει την κατάλληλη υποστήριξη για την πλάτη του. Γιατί όλα και όλα μανούλες σε αυτό θα πρέπει να δίνουμε προσοχή. Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές τσάντες, αλλά είναι πολλές που δεν έχουν επένδυση στην πλάτη. Η επένδυση είναι σημαντική για να μην επιβαρύνεται η πλάτη, οι ώμοι και η σπονδυλική στήλη του παιδιού.
Κασετίνα με όλα τα καλούδια
Σίγουρα στην πορεία της σχολικής χρονιάς μια κασετίνα δε θα είναι αρκετή και μέσα στην τσάντα θα υπάρχει ένα κουτί έξτρα μαρκαδόροι, νερομπογιές, ξυλομπογιές. Για την πρώτη μέρα, ας έχει μια κασετίνα με μολύβια, σβύστρες, ξύστρες και μαρκαδόρους. Ξέρεις τα βασικά που χρειάζονται για να ζωγραφίσεις. Α, μιας και είπα ζωγραφίσεις μαζί με την κασετίνα πρόσθεσε ένα μπλοκ ζωγραφικής να υπάρχει.
Παγουρίνο
Η υπόθεση παγουρίνο είναι πολύ βασική. Χρειάζεσαι ένα καλό παγούρι που δε θα σφίγγει καλά και δε θα τρέχει το νερό κάθε φορά που θα πάει να πιει το παιδί. Επίσης, ένα παγουρίνο που θα μπορεί να ανοίγει και να ξαναγεμίζει εύκολα το παιδί- με ελάχιστη βοήθεια από το δάσκαλο. Τέλος, καλό θα ήταν να έχει ένα παγούρι που να έχει κορδόνι για να κρεμάει στο λαιμό του. Με αυτόν τον τρόπο δε θα το ξεχνάει και δε θα το χάνει στην αυλή ή στις εκδρομές- αυτό είναι lifehack της δικής μου παιδικής ηλικίας από τη μαμά μου!
Ταπεράκι για φαγητό
Την ίδια προσοχή χρειάζεσαι στην επιλογή του τάπερ. Θες ένα τάπερ που να κλείνει ερμητική, αλλά και ταυτόχρονα που να είναι εύκολο να το ανοίξει το παιδί σου. Οπότε πριν βιαστείς να δώσεις το κολατσιό του παιδιού σου σε ένα τάπερ που απλά κλείνει κουμπωτά σκέψου το. Γιατί στην προσπάθεια του να το ανοίξει μπορεί το φαγητό να εκτοξευτεί. Ιδανικά είναι τα τάπερ με κλείσιμο όπως της εικόνας. Και ασφαλές κλείσιμο και εύκολο για το παιδί να το ανοίξει χωρίς να γίνει ζημιά.
Αυτό ήταν! Έτοιμη η τσάντα. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και ένα πακέτο χαρτομάντιλα και μωρομάντιλα για την προσωπική του υγιεινή. Επίσης, μια τέτοια κίνηση θα εκτιμηθεί πολύ από τους δασκάλους του νηπιαγωγείου μιας και ξοδεύουν πραγματικά μια περιουσία σε χαρτομάντιλα και μωρομάντιλα. Θα μου πεις είναι η δουλειά τους να τα προσφέρουν και θα έχεις δίκιο, αλλά γιατί να μην τους βοηθήσεις με μια τόσο απλή κίνηση; Ούτως ή άλλως για την φροντίδα του παιδιού σου θα πάνε.