Ολλανδοί μαθητές δημιούργησαν παιχνίδι που «νικά» τη μοναξιά στις σχολικές αυλές (pics)

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Hof ter Wijde που βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο ώστε κανένας συμμαθητής τους να μην περιθωριοποιείται και να μην νιώθει παραγκωνισμένος στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Δυστυχώς, σε κάθε σχολική αυλή θα δει κάποιος μοναχικά παιδιά που για κάποιο λόγο δεν τους μιλά κανείς, δεν είναι επιλέξιμα για να συμμετέχουν στα παιχνίδια των υπολοίπων και γενικά είναι αποκλεισμένα από τους υπόλοιπους μαθητές.

Πώς το UNO φέρνει κοντά τους μαθητές στη διάρκεια του διαλείμματος

Το παιχνίδι, λοιπόν, που σπάει τα δεσμά της μοναξιάς είναι το γνωστό σε όλους μας UNO που όμως παρουσιάζεται με μια διαφοροποιημένη εκδοχή του. Το UNO αποτελείται από ένα μεγάλο πιόνι, που βρίσκεται τοποθετημένο στο κέντρο ενός κύκλου και υπάρχουν και ορισμένα emoticons. Κάθε παιδί που στέκεται μέσα στον κύκλο μπορεί να συμμετέχει. Με αυτό τον τρόπο, κανένα παιδί δεν χρειάζεται να ρωτήσει αν μπορεί να παίξει με τα υπόλοιπα. Ενώ το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά εξαρτάται από το emoticon που εμφανίζεται αφού τα παιδιά στρίψουν τη μύτη του πιονιού.

«Στην αρχή, δεν γνωρίζαμε ότι κάποια παιδιά ένιωθαν μοναξιά. Αλλά χάρη σε αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά άρχισαν να λένε ναι, νιώθω μόνος/μόνη. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν αυτά τα παιδιά, αλλά οι δάσκαλοι δεν το προσέχουν. Γι’ αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις σχολικές αυλές», δήλωσε ένα μαθητής από το δημοτικό σχολείο Hof ter Wijde που βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.