Ομήρου Ιλιάδα για παιδιά; Κι όμως, την Κυριακή 20/10 στο «Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς»

«Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς»

Έπος πολεμικό ή Ύμνος για την ειρήνη; Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00, για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες

Μετά την επιτυχία που είχε η παράσταση στην 17η Γιορτή Παραμυθιών, η Ιλιάδα παρουσιάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00.

Η Σμαράγδα Αποστολάτου και η Αγγελική Γκόγκου αφηγούνται το έπος της Ιλιάδας του Ομήρου με λόγο παραμυθιακό, κατανοητό και προσιτό στα παιδιά.

Μία προσεγμένη αφήγηση που κρατάει την ποιητικότητά της,  γεμάτη δράση και όμορφες περιγραφές εικόνων. Μια ιστορία που αναφέρεται στον πόλεμο των Ελλήνων με τους Τρώες, αλλά εξυμνεί την αξία και το μεγαλείο της ειρήνης.

Κάποτε, λέει η ιστορία, μεγάλος γάμος γινόταν στη Φθία. Ο Πηλέας, ένας θνητός, έπαιρνε για γυναίκα του μια νεράιδα. Την Θέτιδα. Της θάλασσας την κυρά, την πρώτη. Κι εκεί, απάνω στο γλέντι του γάμου κι ενώ, οι θεοί, αντάμα με τους θνητούς έσερναν το χορό, ολόχρυσο μήλο έπεσε χάμω. Κι ανάμεσα απ’ των θεών τα ποδάρια, αρχίνησε να κυλάει και να ξεδιπλώνει την ιστορία του πολέμου της Τροίας για τα μάτια της ωραίας Ελένης.

Ταυτότητα παράστασης

Τίτλος: Ομήρου Ιλιάδα
Αφήγηση – Μουσική: Σμαράγδα Αποστολάτου, Αγγελική Γκόγκου
Πότε: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς»
Διάρκεια: 60 λεπτά
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 6 ετών και σε ενήλικες
Εισιτήρια: 7€, 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  https://e-mythos-house.blogspot.com/

«Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332