Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα

oneiraΜια περιπέτεια με πρωταγωνιστές δύο νάνους, την Πετσίνα Ρετσίνα και τον Τζακ τον τεράστιο, αποτελεί το παραμύθι της Μαρίλιας Γιακουμή «Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως με εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.

Λίγα Λόγια

Οι δύο νάνοι που ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι με μόνα εφόδια την όρεξή τους για περιπέτεια, γνώση και εμπειρίες, θα γνωρίσουν νέα μέρη και διαφορετικούς, θα καταλάβουν πως ο εσωτερικός κόσμος και ο χαρακτήρας κάποιου έχουν περισσότερη σημασία από την εξωτερική εμφάνιση και, τελικά, θα μάθουν να υπερασπίζονται τα όνειρα και τα συναισθήματά τους. Θα καταλάβουν «πως ο κόσμος είναι γεμάτος φως και χρώμα και αγκαλιές και αγάπη. Κάποιες φορές το βλέπεις αμέσως και άλλες φορές πρέπει να ψάξεις καλύτερα. Όμως πάντα είναι εκεί…»

Το ταξίδι τους δεν θα είναι πάντα ομαλό. Θα γνωρίσουν νάνους και ανθρώπους σοβαρούς και αγέλαστους, σκυθρωπούς και μίζερους. Θα γνωρίσουν όμως και πλάσματα ονειροπόλα, χαρούμενα και γελαστά που θα τους μάθουν να ερωτεύονται, να συγχωρούν και να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «τι θα γινόταν αν οι κυνηγοί δεν κρατούσαν όπλα αλλά νεροπίστολα; Αν για να γευτείς μια νόστιμη τάρτα καρότο αρκούσε απλά να τη φανταστείς; Αν ο Μπαμπούλας είχε καρδιά γεμάτη αγάπη και λάτρευε τα ζαχαρωτά; Πώς θα ήταν αν η αλληλογραφία μας γινόταν μέσω παστελιών και η ώρα μετριόταν με κοκοράκια αντί για λεπτά; Τότε, το λογικό δίνει τη θέση του στο παράλογο και η περιπέτεια ξεκινάει».

ΤΙΤΛΟΣ: Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρίλια Γιακουμή

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δήμητρα Πέππα

ISBN: 978-618-5095-12-3

ΣΕΛΙΔΕΣ 60

ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΤΙΜΗ 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ