“Ωραία μαμά είσαι, που χρειάζεσαι χρόνο να μην νιώθεις «μαμά»”

 “Ωραία μαμά είσαι, που χρειάζεσαι χρόνο να μην νιώθεις «μαμά»”

χρειάζεσαι χρόνο να μην νιώθεις «μαμά»

Αυτές τις μέρες νιώθω μια παραπάνω κούραση και αυτό γιατί ξενύχτησα.

Ναι , ξενύχτησα και χθες και προχθές το βράδυ και αρχίζω να νιώθω υπέροχα.

Όχι, δεν βγήκα για ποτό ή για χορό. Απλά κοιμήθηκα αργά.

Την επόμενη μέρα είχα να αντιμετωπίσω τα ερωτηματα του συντρόφου μου και το κήρυγμα για το οτι όλο αυτό με εξαντλεί και γιατί να το κάνω στον εαυτό μου.

Η πιο ειλικρινής όμως απάντηση που είχα να δώσω ήταν οτι όλο αυτο ΜΕ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΙ.

Μα πώς γίνεται αυτό; με ρώτησε.

Πάω στη δουλειά, να ξεκουραστώ από το ρόλο μου ως μαμά

Και απλά απάντησα:

Όταν σβήνουν τα φώτα και τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο και εμέις έχουμε καθήσει να φάμε και να τα πούμε λίγο σαν ζευγάρι νιώθω πως έρχεται η δική μου σειρά και ανυπομονώ. Η ησυχία του σπιτιού μας είναι σαν να με μαγνητίζει. Κάθομαι στον καναπέ και απλώνω τα πόδια μου χωρίς να μπλεχτώ σε κάποιο lego. Και είναι η μόνη ώρα της ημέρας που έχω τον δικό μου προσωπικό χρόνο. Κάτι που δεν έχω απο τότε που έγινα μαμά και τον χρειάζομαι. Τον χρειάζομαι γιατι εκτός απο μαμά και σύζυγος είμαι και ο εαυτός μου. Ένας εαυτός που χρειάζεται να βρεθεί μόνος με τον εαυτό του και να αφουγκραστεί… Έχω ανάγκη να νιώσω την δική μου ύπαρξη και τις δικές μου ανάγκες. Να διαβάσω ένα αγαπημένο βιβλίο που ποτέ δεν έχω τον χρόνο. Να παρακολουθήσω μια ταινία που να μην έχει σχέση με Disney και πριγκίπισσες. Να κάνω ένα ωραίο μπάνιο και να το απολαύσω, να απολαυσω το σώμα μου με το δικό μου χρόνο, χωρίς επιτέλους να βιάζομαι. Να απαντήσω σε δικές μου αναζητήσεις και να πάρω νέα ερεθίσματα για τον δικό μου δημιουργικό εαυτό.

Θα μου πείτε: “Ωραία μαμά είσαι, που χρειάζεσαι χρόνο να μην νιώθεις «μαμά»»

Αγαπώ τα παιδιά μου όσο τίποτα και δεν θα το άλλαζα όλο αυτό για τίποτα στον κόσμο. Αλλά η ανάγκη μου αυτή δεν έχει να κάνει με το πόσο καλή μαμά είμαι.

Με το μόνο που έχει να κάνει είναι με το να έχω δικό μου χρόνο. Να μην χρειάζεται να δώσω αλλού την προσοχή μου παρά μόνο σε μένα. Κι αυτό, αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό απο το να κοιμηθώ ή απο την κούραση μου.

Και όταν το κάνω, την επόμενη μέρα είμαι γεμάτη καλή διάθεση και ενέργεια κι ας έχω κοιμηθεί πολύ λιγότερο. Είμαι καλύτερη μαμά, έχω περισσότερη υπομονή και ακόμα πιο δημιουργικές ιδέες για μένα και την οικογένεια μου.

Και σήμερα λοιπόν το βράδυ ανυπομονώ να σβήσουν τα φώτα. Εσείς;

Σαμπά Ναταλί

Πηγή: childit.gr

Διαβάστε ακόμη:

Να ανοίξουν τα σχολεία επιτέλους, να ξεκουραστώ από τη «μαμαδίλα»

Αυτά είναι τα στάδια που περνάει μια μαμά όταν μένει για πρώτη φορά μόνη με το μωρό!