Οργανώνοντας την παιδική ντουλάπα

Οργανώνοντας την παιδική ντουλάπα

παιδική ντουλάπα

Είναι η περίοδος που τα καλοκαιρινά έχουν πάρει τη θέση τους στις ειδικές θήκες και έφτασε η στιγμή που πρέπει να τακτοποιήσουμε τη ντουλάπα του παιδιού μας. Ενίοτε σκέφτομαι πως η κόρη μου που είναι 2.5 ετών, έχει περισσότερα ρούχα από εμένα που είμαι 40, αλλά έτσι συμβαίνει με τα παιδιά για τρεις λόγους.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 500€

Ό ένας είναι τα δώρα από συγγενείς και φίλους, ο δεύτερος είναι πως τα παιδιά μεγαλώνουν, επομένως τα ρούχα τους είναι πιο πολλά και ο τρίτος και ο πιο σημαντικός είναι πως τα παιδιά λόγω του παιχνιδιού αλλά και της ηλικίας τους λερώνουν κάθε μέρα τα ρούχα τους. Υπάρχουν μέρες που αλλάζουν και δυο φορές ρούχα.

Προτεινόμενο βιβλίο από το babyradio… Η βίβλος της εγκυμοσύνης!

Κάθε φορά που φτιάχνω τη ντουλάπα της κόρης μου κάνω τα εξής τα οποία με έχουν βοηθήσει.

  • Χωρίζω τα ρούχα ανά είδος και τα κρεμάω αντίστοιχα ώστε έτσι να μπορώ πιο εύκολα να κάνω τους συνδυασμούς χωρίς κάθε μέρα να ανακατεύω τα πάντα.
  • Απομονώνω όσα δεν είναι της εποχής. Δηλαδή, τώρα όλα τα καλοκαιρινά και τα ανοιξιάτικα έχουν εξαφανιστεί! Μπερδεύει πολύ το μάτι και εσάς, η ύπαρξη ρούχων που δεν είναι χρήσιμα μια συγκεκριμένη περίοδο.
  • Τα παπουτσάκια της τα έχω όλα σε κουτιά ταξινομημένα.

Έτσι, μπορώ να καταλάβω και τις ανάγκες της. Με απλά λόγια, αν έχω δέκα κολάν και δυο παντελόνια, αντιλαμβάνομαι πως το παιδί χρειάζεται δυο τρία παντελονάκια ακόμα.

Το σίγουρο είναι πως μία τακτοποιημένη ντουλάπα βοηθά ώστε να κερδίζετε χρόνο, χρήμα και κυρίως βοηθά και το παιδί να κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η τάξη.

Πηγή: paidi.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τα δέκα τρόφιμα που είναι πιο γευστικά εκτός ψυγείου

Οδηγός της τεμπέλας: Πεντακάθαρο σπίτι χωρίς κόπο!