Ορίστε τι μπορεί να πάθετε από την μούχλα στο σπίτι…

Ορίστε τι μπορεί να πάθετε από την μούχλα στο σπίτι…

mold

Η μούχλα στο σπίτι δεν έχει μόνο αντιαισθητική εικόνα και ενοχλητική μυρωδιά. Το χειρότερο από όλα είναι ότι είναι πολύ βλαβερή για την υγεία.

Είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό και πολύ ενοχλητικό. Οι μύκητες της μούχλας, ωστόσο, ανήκουν στο φυσικό μας περιβάλλον και  βρίσκονται περισσότερο στον αέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα σπόρια της μούχλας μετοικούν στον υγρό τοίχο και σε υγρά υλικά, όπου αναπτύσσονται και κατόπιν γίνονται ορατά σαν χρωματιστό κάλυμμα, μπαλώματα ή λεκέδες μέσα στο χώρο μας.

Έτσι επιβαρύνουν το περιβάλλον μας με βλαβερές ουσίες, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν τα άτομα, τα οποία  βρίσκονται συχνά σε χώρους με μούχλα, σε αναπνεύστηκα προβλήματα, όπως άσθμα και έντονο βήχα. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο και επιπεφυκίτιδα, ειδικά όταν ο χώρος είναι κλειστός.

Προστατεύστε το σπίτι σας από κλοπές ειδικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών
Αλλεργικά προβλήματα

Αν και υπάρχουν  εκατοντάδες είδη μούχλας, μόνο τα 15  από αυτά προκαλούν αλλεργίες και ερεθισμούς, οι οποίοι μοιάζουν με αυτούς της αλλεργίας στη γύρη των λουλουδιών.

Επιπλέον, κάποια από τα είδη της μούχλας μπορούν να  παράγουν ακόμη και δηλητηριώδεις ουσίες.

Οι μύκητες της μούχλας, αν και σπάνια, μπορούν να μετοικήσουν και στον ίδιο τον άνθρωπο και αν συμβεί αυτό, είναι απαραίτητη η θεραπεία με φάρμακα.

Σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω κάποιας χρόνιας ασθένειας,  ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ επικίνδυνες λοιμώξεις.

Αντιμετωπίστε την το καλοκαίρι

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα και υλικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στις περιπτώσεις που το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποια εσωτερική διαρροή και είναι επιφανειακό. Καθένα από αυτά μπορεί να έχει διαφορετική δράση, οπότε συχνά μπορεί να χρειαστεί και ο συνδυασμός τους.

Για να προμηθευτείτε τα κατάλληλα, για τη δική σας περίπτωση, προϊόντα συμβουλευτείτε κάποιον τεχνικό ή χρωματοπώλη. Επειδή για να αντιμετωπιστεί η μούχλα, πρέπει πρώτα να στεγνώσει πολύ καλά ο τοίχος, η κατάλληλη περίοδος για να αναλάβετε δράση είναι το καλοκαίρι.

liveit.gr

Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας σε 9 βήματα ενώ τα παιδιά σας είναι στο σπίτι!

Δείτε πώς να καθαρίσετε τον καναπέ σας με ασφάλεια!