Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα μωρά σας τόσο πιο έξυπνα γίνονται!

Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα μωρά σας τόσο πιο έξυπνα γίνονται!

αγκαλιάζετε τα παιδιά

Είστε το είδος του γονέα που αγκαλιάζει πάντα τα παιδιά του; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε μην σταματήσετε να κάνετε αυτό που κάνετε!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σωματική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του μωρού είναι πιο σημαντική από όσο νομίζαμε.

[babyPostAd]Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε ένα μωρό, τόσο περισσότερο αυξάνεται το μυαλό τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Nationwide Children’s Hospital στο Ohio.

Στην μελέτη συμπεριλήφθηκαν 125 μωρά, τόσο πρόωρα όσο και πλήρη, τα οποία εξέτασαν σχετικά με το πόσο καλά ανταποκρίνονται στα αγγίγματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα πρόωρα μωρά ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την φροντίδα λιγότερο από τα μωρά που δεν είχαν γεννηθεί πρόωρα. Αυτό που αποκαλύφθηκε επίσης ήταν ότι τα μωρά που δέχτηκαν περισσότερη στοργή από τους γονείς ή το νοσοκομειακό προσωπικό έδειξαν ισχυρότερη εγκεφαλική ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Nathalie Maitre, αυτή η τελευταία αποκάλυψη μας λέει ότι κάτι τόσο απλό όσο η σωματική επαφή ή το νανούρισμα του μωρού στα χέρια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αναπτύσσονται οι εγκέφαλοί τους.

“Στα πρόωρα βρέφη, η θετική επαφή όπως η φροντίδα καγκουρό (δέρμα με δέρμα) από τους γονείς είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί ο εγκέφαλός τους να ανταποκριθεί σε επαφές παρόμοιες με εκείνες των μωρών που έζησαν ολόκληρη την εγκυμοσύνη στη μήτρα της μητέρας τους”, δήλωσε ο Maitre  στο Science Daily.

Συμπερασματικά, η αγκαλιά και η επαφή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου.

Έτσι, αγκαλιάστε τα μωρά σας όσο μπορείτε!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλη αύξηση στις αυτοκτονίες εφήβων κοριτσιών – Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών!