Όταν οι γονείς διαφωνούν και πώς θα λειτουργούν σαν ομάδα.

Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν βιώσει κάποια στιγμή της ζωής τους να διαφωνούν και να νιώθουν πως δεν υπάρχει κανένα σημείο συμφωνίας μεταξύ τους.

Σε ότι αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας όμως πρέπει να λειτουργείτε σαν ομάδα που έχει έναν κοινό σκοπό: Το κοινό καλό των παιδιών.

Αρχικά πρέπει να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο. Μην λέτε απλά την γνώμη σας και προσπαθείτε να την επιβάλλετε ο ένας στον άλλο. Φροντίστε στηρίζετε τις αποφάσεις του/της συντρόφου σας γιατί μόνο μέσα από την ομοφωνία θα πετύχετε την σωστή διαπαιδαγώγηση.

Βρείτε κοινά σημεία. Κανένα παιδί δεν θέλει να βλέπει τους γονείς του να διαφωνούν.Οι διαφωνίες και οι καβγάδες έχουν αντίκτυπ στην συμπεριφορά των παιδιών σας  και σιγά σιγά θα στρέφονται εναντίον σας.Προσπαθήστε να βρείτε μια λύση σε οτίδηποτε διαφωνείτε και μην αφήνετε ποτέ ένα πρόβλημα άλυτο.

Μιλήστε για τα προβλήματά σας όταν είστε ήρεμοι. Καμία απόφαση δεν είναι σωστή όταν είναι αποτέλεσμα καβγάδων και κακής διάθεσης. Αφήστε τον/την σύντροφό σας να σας πει αυτό που θέλει και μετά πείτε την γνώμη σας.

Μην κατηγορείτε τον άλλο γονιό ακόμη και αν η απόφαση είναι δική του. Αν δεν αφήνετε να κάνει κάτι το παιδί σας μην πείτε ότι η μαμά ή ο μπαμπάς αποφάσισε. Πείτε ότι το αποφασίσατε  μαζί για να μην δώσετε την εντύπωση στο παιδί σας ότι ο ένας από τους δυο γοιούς έχει το πάνω χέρι αλλά και οι δυο.

Ακούστε αυτό που έχει να σας πει. Τι θα κερδίσετε αν φωνάζετε και προσπαθείτε να πείτε αυτό που θέλετε. Όλες οι σχέσεις λειτουργούν με ομοφωνία και όχι φωνές.

Κάντε ένα διάλειμμα. Αν έχετε πολλά άλυτα προβλήματα και αυτό συνεχίζεται απλά κάντε ένα διάλειμμα. Βγείτε μια βόλτα πιείτε ένα καφεδάκι και μπορεί το διαφορετικό περιβάλλον να σας κάνει να βρείτε την χρυσή τομή σε αυτό που σας απασχολεί.

babyradio.gr– Κατερίνα Π.

Καβγάδες: Πότε πληγώνουν και πότε βοηθάνε τα παιδιά;

Μαμάδες σε ρόλο διαιτητή

Καβγάδες στο σπίτι και η επίδραση στο παιδί σας !