Όταν η κόρη μου, μου είπε “Σε μισώ” για πρώτη φορά…

iStock_000028096106Small

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που όταν συμβαίνουν ξέρεις ότι θα τις θυμάσαι για πάντα.

Υπάρχουν κάποιες προφανείς στιγμές που δεν θα ξεχάσεις όπως το να κρατήσεις το χέρι του παιδιού σου για πρώτη φορά ή κάποια απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Υπάρχουν στιγμές που είναι λιγότερο δραματικές  αλλά ξέρουμε πως θα μείνουν στην μνήμη μας για πάντα.

Όπως για παράδειγμα να σου πει το παιδί σου ότι σε μισεί για πρώτη φορά.

Ας πάμε λίγο πίσω λοιπόν.

Τα παιδιά μου μάλωναν μια μέρα και εγώ ως άπειρη μαμά τους απειλούσα. Πολύ.

Τους είπα πως αν ξαναμαλώσουν θα τους αφήσω στο σπίτι και θα φύγω για διακοπές. Τους είπα πως θα  πάρω τα video games από το σπίτι. Μπορεί να το πίστεψαν για τις διακοπές  αλλά λίγες μέρες αργότερα βρισκόταν στο αεροπλάνο μαζί μας.

Οι καυγάδες συνεχιζόντουσαν.Εγώ συνέχιζα να φωνάζω χωρίς να κάνω πράξη τις απειλές μου.

Όμως εκείνα συνέχιζαν να χτυπάνε ο ένας τον άλλο και να μην δίνουν σημασία ξέροντας πως δεν θα κάνω τίποτα τελικά.

Κάποια στιγμή όμως έφτασα και εγώ στα όριά μου. Την στιγμή ενός ακόμη καυγά αποφάσισα να πάρω τα παιχνίδια που έπαιζε η κόρη μου για να τηρήσω επιτέλους τις απειλές  μου. 

Η κόρη μου με κοίταξε θυμωμένα και μου είπε πως είμαι κακιά. Προς στιγμήν σκέφτηκα να υποχωρήσω. Όχι.Πρέπει να σταθώ στο ύψος μου.

Είπα πως δεν θα παίξει με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για τουλάχιστον 24 ώρες και αυτό έπρεπε να γίνει. Εκείνη επέμενε να της δώσω τα παιχνίδια αλλά εγώ έπρεπε να μείνω δυνατή.Της εξήγησα πως αυτό που έκανα ήταν για το καλό της και πως έπρεπε να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά.

Τότε ξαφνικά έγινε αυτό που φοβόμουν.Η κόρη μου, μου είπε: “Σε μισώ.”

Ήταν το πρώτο μου , “Σε μισώ ” στην ζωή μου ως γονιός.

Φυσικά και ξέρω πως δεν με μισεί. Την είδα πως και εκείνη ήταν το ίδιο σοκαρισμένη όταν είπε αυτά τα λόγια.Μετά από λίγο μου ζήτησε συγνώμη γιατί έτσι κάνει ένα παιδί.Όμως εγώ ένιωσα σαν να με τσιμπάνε εκατομμύρια μέλισσες σε όλο μου το σώμα.Το μόνο που σκεφτόμουν είναι πως δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που συνέβη. Θα το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή.

Όμως μόλις την αγκάλιασα ένιωσα πως όλα έσβηναν. Ήξερα πως θα έρθει αυτή η στιγμή αλλά είμαι χαρούμενη που συνέβη και την ξεπέρασα.Γιατί; Πιστεύω πως δεν θα είναι το τελευταίο σε μισώ που άκουσα και πως θα συμβεί για πολλές φορές ακόμη.Αν ένα παιδί σου πει σε μισώ, σημαίνει πως κάνεις έστω κάτι σωστά στην ζωή σου ως γονιός.

Τις επόμενες φορές που θα συμβεί μάλλον δεν θα το θυμάμαι καθόλου…

babyradio.gr– Κατερίνα Π.

Μικρές και μεγάλες απορίες για το τι είναι ασφαλές στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Ορφανοί… αλλά με γονείς! Ένα κείμενο που πρέπει να το διαβάσετε…

Γιατί «δείχνω» ακόμα…έγκυος;