Τηλεόραση και φαγητό δεν πάνε μαζί

Τηλεόραση και φαγητό δεν πάνε μαζί

Τηλεόραση και φαγητό δεν πάνε μαζί

3+1 λόγοι που θα σε κάνουν να πατήσεις το off στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ!

Που είναι τα χρόνια που όλη η οικογένεια καθόταν γύρω από το τραπέζι και έτρωγε τα μεσημέρια;

«Άλλαξαν οι εποχές παιδάκι μου», θα σου απαντούσε η γιαγιά μου. Το ίδιο θα σου απαντήσουμε και εμείς. Πάνε αυτά που ήξερες. Ο καθένας κάθεται μόνος του σε μια γωνίτσα στο τραπέζι, άλλος πάλι τρώει μια μπουκιά στο όρθιο με το ένα πόδι έξω από την πόρτα ενώ κάποιος άλλος απολαμβάνει το μεσημεριανό του φαγητό παρέα με το εκάστοτε πρόγραμμα που εκπέμπει ο τηλεοπτικός του δέκτης.
Ταυτίστηκες και εσύ με τον τρίτο ε; Όλοι μας! Για το λόγο αυτό πρέπει να σε ενημερώσουμε πως όταν τρως δεν πρέπει να βλέπεις τηλεόραση. Και όχι μόνο στο λέμε, αλλά στο αιτιολογούμε. Να δες!

1. Μπουκιά και ατάκα
Όταν τρως μπροστά στην τηλεόραση, η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις είναι περισσότερη από ότι αν έτρωγες κανονικά στο τραπέζι. Σε έρευνα που έγινε και πήραν μέρος 78 άτομα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η διατροφική συμπεριφορά αυτών των ατόμων άλλαξε όταν αυτά ήταν μπροστά στην τηλεόραση. Και μάλιστα, όχι μόνο έτρωγαν περισσότερο αλλά είχαν και μια τάση να αναζητούν περισσότερο λιπαρά φαγητά και γλυκά.

2. Το σώμα σου… χαζεύει
Τον κακό της χαρακτήρα φαίνεται να δείχνει η τηλεόραση όταν τρώμε μπροστά της και δεν αποδεικνύεται καλή παρέα. Η τηλεόραση αποσπά την προσοχή μας όσο εμείς τρώμε, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζεται το «μέσα» μας. Το σώμα μας δε δίνει την απαραίτητη προσοχή που πρέπει στην πέψη και στην χώνεψη του φαγητού.

3. Μεταβολισμός, αυτός ο άγνωστος
Δεν είναι μια, αλλά ούτε δύο οι έρευνες που έρχονται να σου πουν, κλείσε τώρα την τηλεόραση. Η ανοιχτή τηλεόραση όχι μόνο «παγώνει} το μεταβολισμό σου αλλά σου προσθέτει και θερμίδες. Κοινώς, τσάμπα ιδρώνεις και ξεϊδρώνεις στο διάδρομο του γυμναστηρίου. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, είτε κοιμάσαι, είτε τρως και βλέπεις τηλεόραση είναι το ίδιο και το αυτό για το μεταβολισμό σου. Τα συμπεράσματα και το τηλεκοντρόλ δικά σου!

3+1. Το μυαλό σου ξεμυαλίζεται
Όσο και αν πιστεύεις πως απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό μπροστά στην τηλεόραση, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς το αντίθετο. Η εικόνα αυτή μπορεί να σου φαίνεται χαλαρωτική, αλλά απατάσαι. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνουν: τηλεόραση και φαγητό δεν πάνε μαζί! Και να η απάντηση. Επειδή ο εγκέφαλός μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να παρακολουθεί τα νέα και τις ειδήσεις εκείνη την ώρα, δεν μπορεί να επικεντρωθεί στο φαγητό. Έτσι, δεν έχει καμία σημασία το τι τρώμε. Κρίμα!

Αυτό λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις την τηλεόραση και να προσκαλέσεις τους φίλους σου σε ένα «οικογενειακό» τραπέζι, όπως παλιά. Και μην πεις πως δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις.

Πηγή:neolaia.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας