Είναι αλήθεια ότι το φθόριο μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια ενός παιδιού;

Είναι αλήθεια ότι το φθόριο μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια ενός παιδιού;

Είναι αλήθεια ότι το φθόριο μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια ενός παιδιού;

H μεγάλη ποσότητα φθορίου σε λάθος χρόνο μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμους λεκέδες των δοντιών. Αυτή η κατάσταση, που ονομάζεται οδοντική φθοριοχρωμάτωση , συμβαίνει όταν ένα παιδί καταναλώνει πολύ φθόριο ενώ τα μόνιμα δόντια του αναπτύσσονται.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Η οδοντική φθοριοχρωμάτωση είναι μια αβλαβής, αισθητική αλλαγή που εμφανίζεται συνήθως ως μικροσκοπικά λευκά στίγματα ή ραβδώσεις στα δόντια. Σε μια σοβαρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει καφετιά σημάδια και τραχιά επιφάνεια δοντιών. Η κατάσταση αυτή αναπτύσσεται μόνο όταν τα δόντια παραμένουν κάτω από τα ούλα, οπότε εάν το μόνιμο δόντι βγαίνει χωρίς λευκές ραβδώσεις, η φθοριοχρωμάτωση δεν αποτελεί πλέον ανησυχία για το δόντι.

Ένα παιδί μπορεί να πάρει πάρα πολύ φθόριο με τη λήψη υπερβολικών συμπληρωμάτων φθορίου ή με τη άσκοπη λήψη τους. Θα μπορούσε επίσης να πάρει πάρα πολύ με την κατάποση οδοντόκρεμας φθορίου ή στοματικού διαλύματος.

Αν το παιδί σας κατάπιε κατά λάθος λίγη οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα ενώ βουρτσίζετε και ξεπλένετε τα δοντάκια, μην ανησυχείτε – η ποσότητα φθορίου που προσλαμβάνεται είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει τα δόντια του.

Το φθόριο βοηθά στην αποφυγή τρυπών στα δόντια του παιδιού σας, οπότε μην το αποφύγετε εντελώς. Συζητήστε με τον οδοντίατρο του παιδιού σας για την επίτευξη της σωστής ισορροπίας.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας