Τι είναι η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου;

Τι είναι η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου;

Τι είναι η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου;

Εάν η εγκυμοσύνη σας είναι υψηλού κινδύνου, σημαίνει ότι χρειάζεστε επιπλέον φροντίδα για να καταφέρετε να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη και ένα μωρό. Εάν αντιμετωπίζετε μια χρόνια πάθηση, ίσως να γνωρίζετε ότι η εγκυμοσύνη φέρει επιπλέον κινδύνους. Ή μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου εξαιτίας ενός προβλήματος που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Σε κάθε περίπτωση, η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου σημαίνει ότι είναι πιθανότερο εσείς ή το μωρό σας να έχετε προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού ή μετά τον τοκετό. Αυτά θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρά προβλήματα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μια κατάσταση υψηλού κινδύνου μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή της γυναίκας ή του μωρού της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου απαιτεί επιπλέον παρακολούθηση από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Το να σας πουν  ότι η εγκυμοσύνη σας είναι υψηλού κινδύνου μπορεί να είναι ένα σοκ για εσάς και πιθανότατα θα αισθανθείτε ένα συνδυασμό συναισθημάτων. Ίσως να είναι δύσκολο να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας επειδή ανησυχείτε για την υγεία σας ή για την υγεία του μωρού σας.

Ρωτήστε τον γιατρό σας για πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη σας και πώς να αποτρέψετε ή να διαχειριστείτε προβλήματα. Η οικοδόμηση ενός δικτύου υποστήριξης, η συζήτηση με το σύντροφό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας ή άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα ενημερωμένες και να έχετε περισσότερο έλεγχο.

Είναι πιθανό να ακούσετε και να διαβάσετε πολλά θέματα και επιπλοκές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη σας. Αλλά η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε υγιές μωρό. Έτσι μην εγκαταλείπετε την ελπίδα!

 

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας