Οι τύψεις της μητέρας που αντιμετωπίζει επαπειλούμενη εγκυμοσύνη…

Οι τύψεις της μητέρας που αντιμετωπίζει επαπειλούμενη εγκυμοσύνη…

Οι τύψεις της μητέρας που αντιμετωπίζει επαπειλούμενη εγκυμοσύνη…

Είναι κοινό για τις γυναίκες να κατηγορούν τους εαυτούς τους κατά τη διάρκεια και μετά από μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Η Donna Rothert, η οποία ειδικεύεται στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου και τις αναπαραγωγικές απώλειες, λέει ότι έχει ακούσει τους πελάτες της να κατηγορούν τον εαυτό τους ξανά και ξανά.

«Κυοφορούμε αυτό το μωρό και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπορούμε να το προστατεύσουμε. Έτσι κατηγορούμε τους εαυτούς μας», λέει. Πολλές γυναίκες αισθάνονται όχι μόνο ανήσυχες αλλά και ένοχες εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη τους! »

 

Πώς να σταματήσετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας

Αρχικά, σκεφτείτε πώς θα νιώθετε εάν είχατε κάποια άλλη πάθηση. Η ψυχοθεραπεύτρια Gina Hassan θέτει αυτή την ερώτηση: «Αν είχατε υπερθυρεοειδισμό, θα κατηγορούσατε τον εαυτό σας γι αυτό;»

Η Anna Glezer, μια περιγεννητική ψυχίατρος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο San Francisco, λέει ότι η ενοχή και η ευθύνη είναι συχνά ένα βασικό σύμπτωμα της κατάθλιψης. «Με τους ανθρώπους που έχουν περάσει πολλές απώλειες, μπορεί να υπάρξουν μεγάλες τύψεις. Αυτές οι προηγούμενες απώλειες μπορούν να μεταφερθούν και να συνδεθούν με την επόμενη εγκυμοσύνη», λέει.

Αν κατηγορείτε τον εαυτό σας, ακολουθούν ορισμένα βήματα για να σας βοηθήσουν να φροντίσετε τη συναισθηματική υγεία σας κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου:

  • Κάντε χώρο για τα συναισθήματά σας. «Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθεις έτσι, αλλά όπως λένε,» Μην πιστεύεις όλα όσα σκέφτεσαι «, λέει η Hassan. Αναγνωρίζοντας ότι κατηγορείτε τον εαυτό σας μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά στη συνέχεια προχωρήστε στο να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να αισθάνεστε καλύτερα.
  • Μιλά σε κάποιον. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να μιλήσουν με την οικογένεια, τους φίλους ή ακόμα και τους συζύγους τους για όσα περνούν σε αυτήν την εγκυμοσύνη. Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε ψυχιάτρους που να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν.
  • Εξασκηθείτε στη συμπόνια για τον εαυτό σας. Η Rothert την αποκαλεί «αυτο-ομιλία με συμπόνια», αναγνωρίζοντας, για παράδειγμα, ότι οι δυσκολίες στην εγκυμοσύνη σας δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας